Новости

Asigurarea subvenționată: cota pentru anul curent rămâne neschimbată

Cota de subvenționare a primelor de asigurare, calculate pentru contractele de asigurare în agricultură încheiate în anul 2024 se stabilește în mărime de 70% din valoarea primei de asigurare.

Ordinul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare nr. 11 din 17 ianuari 2024 cu privire la cota de subvenționare a primelor de asigurare calculate pentru cotele de asigurare încheiate în anul 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial din 19 ianuarie curent.

Menționăm, potrivit art. 32 din Legea nr. 183/2020 privind asigurarea subvenționată în agricultură, cota subvenției se stabilește în baza primelor de asigurare calculate conform condițiilor speciale de asigurare a riscurilor de producție în agricultură și constituie 70% din valoarea acestora, dacă valoarea cumulată a subvențiilor pentru asigurarea subvenționată autorizate spre plată în anul anterior încheierii contractului de asigurare constituia până la 6% din mărimea Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

 

Astfel, conform Raportului Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură nr. 19/01 din 11 ianuarie 2014, în anul 2023 valoarea cumulată a subvențiilor pentru asigurarea subvenționată autorizate spre plată a constituit 60 mil. lei, ceea ce reprezintă 3,5% din FNDAMR.

 

Amintim, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în baza raportului AIPA, stabilește anual, nu mai târziu de 15 ianuarie, cota subvenției primei de asigurare pentru anul calendaristic în curs.

 

author icon

Марина Кэлдаре

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

418 просмотры

Дата публикации:

22 Январь /2024 08:00

Тематика:

Cельское хозяйство

Ключевые слова

asigurare | alimentare | Cельское хозяйство | cota

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon