Новости

Au intrat în vigoare noi prevederi la Codul fiscal

Astăzi, 1 martie 2024, au intrat în vigoare noi prevederi la Codul fiscal, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr.181/2023 privind serviciile de finanțare participativă. Amintim, această lege are scopul de a oferi o alternativă de finanțare pentru întreprinderile nou-înființate, întreprinderile mici și mijlocii și pentru autoritățile administrației publice locale, prin intermediul platformelor de finanțare participativă.

 

Astfel, art.901, alin. 37 din Codul fiscal stabilește că furnizorii de servicii de finanțare participativă reţin un impozit în mărime de 6% din dobânzile achitate în folosul persoanelor fizice rezidente, similar cum rețin băncile, asociaţiile de economii şi împrumut și emitenţile de titluri de creanță și obligațiuni.

 

 

Totodată, conform art. 103, alin.1, pct.12, (lit. h), serviciile de finanțare participativă prestate de furnizorii de servicii de finanțare participativă sunt scutite de TVA fără drept de deducere.

 

Aspecte fiscale aferente serviciilor de finanțare participativă (crowdfunding) AICI.

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

1060 просмотры

Дата публикации:

01 Март /2024 10:05

Catalogul tematic

НДС | Налоговые новости

Ключевые слова

Noutati fiscale | T.V.A | Codul fiscal

2 комментарии

UNIVERSITATEA COOPERATIST-COMERCIALA DIN MOLDOVA

02 Март /2024 14:19

Buna ziua. Mutumim de informatie. Corectati penultimul abzaț TVA fara drept de deducere. Este indicat cu drept de deducere.

Marina Caldare

04 Март /2024 08:31

icon

UNIVERSITATEA COOPERATIST-COMERCIALA DIN MOLDOVA

mulțumim pentru că ne urmăriți! am corectat!

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon