Новости

Banca de date statistice are o versiune actualizată

Banca de date statistice a Biroului National de Statistică - Statbank http://statbank.statistica.md, a fost actualizată la versiunea PxWeb 2020 v1.

 

Noua versiune a Băncii de date are un design îmbunătățit și modern, conține noi elemente grafice care permit utilizatorului să găsească rapid și ușor informația necesară. De asemenea, au fost aduse o serie de îmbunătățiri pentru a ajuta persoanele care au dificultăți de vedere, îmbunătățite configurările de securitate și fixate anumite funcționalități tehnice etc.

 

Lansată de BNS în 2010, Banca de date este un instrument care prezintă informații statistice din diverse domenii statistice, permite utilizatorilor să-și creeze propriile tabele și grafice și descărcarea acestora în diferite formate (html, .xlsx, .csv, .xml ș.a.). De asemenea, acest instrument oferă dezvoltatorilor de aplicații posibilitatea de a utiliza datele în aplicațiile proprii prin intermediul API.

 

Potrivit BNS, în anul 2022 Republica Moldova s-a clasat pe locul 17 în lume din 192 de țări evaluate și locul 2 în Europa de Est după disponibilitatea și deschiderea datelor statisticilor oficiale, potrivit Organizației Open Data Watch – Open Data Inventory (ODIN). Unul din instrumentele analizate a fost în mare parte Banca de date statistice. La începutul anului 2023 Statbank conținea peste 1400 de tabele și peste 5 milioane de date.

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

544 просмотры

Дата публикации:

19 Октябрь /2023 11:18

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

date statistice

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon