Новости

Cererile de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiecte de îmbunătățiri financiare pot fi depuse

Deținătorii de terenuri pot depune cereri de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiecte investiționale de îmbunătățiri funciare, ameliorarea și protecția solului. Suportul statului constituie 80 % din valoarea proiectului eligibil ce nu va depăși 1 milion de lei. 

 

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță că apelul de depunere a solicitărilor este deschis în perioada 12.09-18.10.2023.


 
Cererile de solicitare a subvenției în avans se depun pentru următoarele submăsuri:


 
Submăsura nr. 1: Prevenirea și combaterea eroziunii solului;
Submăsura nr. 2: Ameliorarea chimică a solurilor;
Submăsura nr. 3: Conservarea și sporirea fertilității solurilor. 
 
Criteriile de eligibilitate stabilesc că, solicitant al subvențiilor poate fi persoana juridică/fizică sau unitatea administrativ teritorială de nivelul întâi, care deține teren în proprietate, posesie sau folosință, înregistrat în modul stabilit de lege, și urmează să implementeze proiectul într-o unitate administrativ - teritorială de nivelul întâi.
 
Plățile vor fi efectuate în două tranșe: 


I Tranșă - 70% din valoarea subvenției, care va fi achitată în condiția prezentării dovezilor cofinanțării din partea Beneficiarului în proporție de cel puțin 20%, din valoarea proiectului investițional;
II Tranșă – 30% din valoarea subvenției, se va efectua în baza cererii de debursare, la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative.  
Dosarul de solicitare urmează să fie depus de către solicitant la oficiile teritoriale ale AIPA din jurisdicția în care solicitantul va efectua investiția.

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

406 просмотры

Дата публикации:

14 Сентябрь /2023 08:00

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

Subvenţiile în agricultură

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon