Новости

CNAS aminteşte cetăţenilor despre posibilitatea de a solicita reexaminarea pensiei

CNAS aminteşte cetăţenilor despre posibilitatea de a solicita reexaminarea pensiei în cazul persoanelor care au continuat activitatea după stabilirea/reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă , începînd cu 1 ianuarie 2024.

 

Astfel, beneficiarii sunt în drept de a depune cerere pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă dacă au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 2 ani, inclusiv şi în cazul pensiilor reexaminate la etapele anterioare cu condiţia realizării stagiului de cotizare de cel puțin 2 ani.

 

CNAS mai informează că pe parcursul lunii ianuarie 2024 au fost înregistrate peste 30000 cereri pentru reexaminarea pensiei pentru limita de vârstă.

 

Cererea de reexaminare a pensiei se examinează în termen de 60 de zile de la data depunerii şi pensia reexaminată se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea.

 

Totodată, de la 1 ianuarie 2024 se reexaminează şi pensiile de dizabilitate, stabilite până la 1 ianuarie 2022, cu condiţia că persoanele au realizat un stagiu de cotizare de la 2 ani până la 7 ani.

 

La acest subiect vă recomandăm să examinați și articolul  „Despre reexaminarea pensiilor pentru limită de vârstă după 1 ianuarie 2024

 

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Национальная Касса Социального Страхования РМ

702 просмотры

Дата публикации:

06 Февраль /2024 08:00

Catalogul tematic

Государственное социальное страхование

Ключевые слова

asigurare obligatorie de asistenta sociala | noutati | reexaminare | acordarea pensiilor

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon