Новости

CNAS despre reexaminarea pensiilor începând cu 1 ianuarie 2024

Casa Națională de Asigurări Sociale anunță că de la 1 ianuarie 2024 se reexaminează pensiile pentru limita de vârstă stabilite după 01.01.2019 pentru un stagiu de cotizare mai mare de 2 ani, cât şi pensiile reexaminate la etapele anterioare în cazul în care persoanele au mai realizat un stagiu de cotizare de cel puțin 2 ani.

 

Totodată, de la 1 ianuarie 2024 se reexaminează şi pensiile de dizabilitate stabilite până la 1 ianuarie 2022, cu condiţia că persoanele au realizat un stagiu de cotizare de la 2 ani până la 7 ani.

 

Cererile de reexaminare a pensiei pentru limită de vârstă şi dizabilitate pot fi depuse, începând cu 1 ianuarie 2024, în formă electronică prin utilizarea serviciului e-Cerere. Reexaminare pensieˮ, care poate fi accesat pe pagina web-oficială cnas.gov.md şi pe portalul guvernamental servicii.gov.md, fiind necesară introducerea următoarelor date de identificare:  

 

    - tipul pensiei care se solicită a fi reexaminată (limită de vîrstă sau dizabilitate) 

   - numărul de identificare (IDNP)

   - data, luna, anul naşterii beneficiarului.

 

Cererea de reexaminare a pensiei se examinează în termen de 60 de zile de la data depunerii şi pensia reexaminată se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea.

 

Pentru informaţii suplimentare puteţi contacta Centrul de Apel al CNAS la numărul 022-257-777.

 

Vă recomandăm să consultați și acest articol: Despre reexaminarea pensiilor pentru limită de vârstă după 1 ianuarie 2024

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

1076 просмотры

Дата публикации:

03 Январь /2024 08:00

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

pensiile | reexaminare

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon