Новости

Componența Comitetului de supraveghere a auditului, modificată

Componența Comitetului de supraveghere a auditului a fost modificată. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi, 30 august,  proiectul hotărârii de Guvern nr. 167/2022 cu privire la aprobarea componenței nominale a Comitetului. Comitetul de supraveghere publică a  auditului este organul de conducere al Consiliului de supraveghere publică a auditului - instituție publică autonomă, cu statut de persoană juridică, responsabilă pentru supravegherea publică a auditului.

 

Comitetul de supraveghere a auditului este format din 7 membri nepracticieni, care posedă cunoștințe în domeniul economic sau în cel juridic și are următoarea componență: 2 reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, un reprezentant al Băncii Naționale a Moldovei, un reprezentant al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, un reprezentant al mediului de afaceri și un reprezentant al mediului academic specializat în audit.

 

Astfel, ca urmare a modificărilor aprobate, Comitetul de supraveghere a auditului este format din:

  1. Olga Golban -  Secretar de Stat, Ministerul Finanțelor;
  2. Ala Vizir - șef adjunct al Direcției politici contabile și audit în sectorul corporativ;
  3. Stela Cibotari – șefă Direcția reglementare a Departamentului reglementare și autorizare, BNM;
  4. Tatiana Șevciuc  – membru al Curții de Conturi;
  5. Alexandra Munteanu – șef al Direcției emitenți, Departamentul piața de capital, Comisia Națională a Pieței Financiare;
  6. Ruslan Harea – reprezentant al mediului de afaceri;
  7. Anatolie Iachimovschi – reprezentant al mediului academic specializat în audit.

 

Amintim, reprezentanții Ministerului Finanțelor, Băncii Naționale a Moldovei, Curții de Conturi și Comisiei Naționale a Pieței Financiare sînt desemnați la solicitarea Consiliului de supraveghere publică a auditului, iar reprezentanții mediului de afaceri și ai mediului academic specializat în audit se selectează de Comisia de concurs din cadrul Consiliului.

author icon

Марина Кэлдаре

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

578 просмотры

Дата публикации:

30 Август /2023 10:18

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

comitet de audit

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon