Новости

Conferința HRM 23: Gestionarea oamenilor este o artă adevărată

Tendințele în HR, ca în celelalte domenii, sunt în permanentă schimbare, apar noi provocări și oportunități, iar odată cu orientare masivă a businessului spre o cultură a digitalizării, se schimbă radical și politica resurselor umane. În același timp, lipsa personalului resimțită în ultima perioadă, devine o provocare tot mai evidentă pentru managementul resurselor umane.

 

 Cele mai importante noutăți din domeniul resurselor umane au fost discutate astăzi, 23 noiembrie, în cadrul celei de-a 7 ediții a Conferinței AmChamHRM, organizată de Camera Americană de Comerț din Moldova.

 

 Evenimentul a reunit 15 speakeri cu renume mondial din SUA, Austria, Turcia și România, precum și de la unele dintre cele mai de succes companii din țara noastră, pentru a împărtăți din experiența lor în dezvoltarea și consolidarea echipelor.

 

Mila Mailărau, directoare executivă AmCham Moldova: Conferința de management al resurselor umane devine din an în an tot mai importantă, acest eveniment fiind rezultatul unui efort considerabil. Obiectivul comunității noastre este să asigurăm condiții cât mai bune și atractive pentru investiții. Nu putem, însă spori investițiile, fără accesul la capitalul uman. Conform unui studiu organizat printre cei 160 de membri ai AmCham Moldova, majoritatea au menționat că sunt pregătiți pentru extinderea investițiilor în țara noastră, însă unul din factorii de risc care provoacă incertitudini în acest sens  este lipsa resurselor umane. Respectiv, mandatul  sau prioritatea comunității noastre este să depunem eforturi pentru atragerea personalului și crerea condițiilor potrivite de muncă, ca să motivăm oamenii să rămână în țară.

 

Astfel, la ediția din acest an a conferinței au fost abordate subiecte precum:

  • Leadership prin Coaching
  • Tendințe în învățare și dezvoltare;
  • Impactul în leadership: Arta influenței;
  • Creșterea leadershipului și a performanței prin coaching;
  • Revoluționarea resurselor umane: adoptarea transformării agile pentru resursele umane;
  • Tendințe cheie care modelează viitorul creșterii și progresului afacerilor.

 

După cum au menționat experții HR,  managementul  resurselor umane are un rol vital în menținerea unei echipe cu oameni de calitate în companie, pe perioada îndelungată, ceea ce implică multă muncă, înțelegerea proceselor, efort, conștientizarea și responsabilitate, de aceea este important să investim în HR. Astfel, o  recomandare pentru managerii HR ar fi implementarea programelor de motivare a angajaților pe termen lung și alinierea intereselor angajaților și managementului, pentru a face ca personalul să se rețină mai mult în companii.

 

De asemenea, o tendință în HR este coachingul profesional – instrument ce are ca scop susţinerea si ghidarea clientului pentru ca acesta să îşi poată stabili şi atinge obiective,  precum menţinerea sau cresterea performanţei și dezvoltarea potenţialului personal. Tot la capitolul tendințe în HR a fost menționată și metodologia Agile – ce presupune gestionarea un proiect prin divizarea lui în mai multe faze, adică resursele umane sunt parte la toate procesele implementate într-o companie.

 

La conferință au participat peste 200 de profesioniști în gestionarea forței de muncă: directori de companii, manageri de resurse umane și practicieni din domenii conexe.

 

 

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

659 просмотры

Дата публикации:

23 Ноябрь /2023 14:57

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

HR

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon