Новости

De la 1 ianuarie 2024 CNPF deține mai multe competențe în domeniul protecției consumatorilor financiari

Aria de competențe a Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) în domeniul protecției consumatorilor financiari a fost extinsă, începând cu 1 ianuarie 2024, anunță autoritatea.

 

Astfel, începând cu această data, Comisia Națională a devenit responsabilă de reglementarea și supravegherea modului de prestare a serviciilor financiare de către bănci, unitățile de schimb valutar, societățile de plată și societățile emitente de monedă electronică, în ceea ce privește respectarea drepturilor consumatorilor. Această măsură are ca scop asigurarea unei protecții sporite pentru consumatorii de servicii de plată și de schimb valutar și crearea unui mediu sigur și transparent în domeniul financiar.

 

De menționat că, în conformitate cu Legea nr. 175 din 30.06.2023, CNPF a fost desemnată în calitate de autoritate abilitată cu mandatul de protecție a consumatorilor de servicii financiare. Astfel, începând cu 3 iulie 2023, instituția efectuează supravegherea modului de prestare a serviciilor financiare de către organizațiile de creditare nebancară, companiile de asigurări, intermediarii în domeniul asigurărilor.

 

În baza atribuțiilor deținute, CNPF și-a propus să dezvolte un sistem de protecție a consumatorilor financiari în baza căruia, cetățenii să aibă comportamente financiare responsabile și să poată lua decizii bine informate, fiind protejați de fraudă și gestionarea defectuoasă a propriilor finanțe.

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

507 просмотры

Дата публикации:

05 Январь /2024 08:00

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

protectia consumatorilor

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon