Новости

Guvernul va aproba repartizarea mijloacelor financiare pentru achitarea premiilor anuale pentru anul 2021

Ministerul Finanțelor propune pentru consultări publice proiectul hotărârii de Guvern ce prevede repartizarea din bugetul de stat pentru anul 2022 a mijloacelor financiare pentru plata premiului anual pentru anul 2021. Documentul este elaborat în scopul realizării prevederilor Legii bugetului de stat pentru anul 2022, prin care a fost stabilită asigurarea prevederilor cadrului normativ privind salarizarea în sectorul bugetar, inclusiv pentru acordarea premiului anual pentru rezultatele activității în anul 2021 în cazul neachitării acestuia de către unitățile bugetare în anul 2021, dreptul de repartizare a acestor alocaţii pe autorităţi publice fiind oferit Executivului, care urmează să aprobe hotărârile respective.

 

Amintim, în bugetul de stat pentru anul curent au fost prevăzute în acest scop alocații în sumă de de 592 mil. lei, dintre care 208 mil. se propun spre repartizare prin  proiectul examinat.  Astfel, circa 94 mil. lei ar putea fi alocate autorităților finanțate de la bugetul de stat, iar 114 mil. lei vor fi distribuite către autoritățile publice locale.

 

Potrivit legislației în vigoare, personalul din unitățile bugetare poate beneficia de premiu anual pentru rezultatele activității în anul de gestiune, proporțional timpului efectiv lucrat în anul respectiv.

 

Proiectul poate fi consultat până la 18 februarie curent.

 

Totodată, recomandăm să examinați articolul Premiul anual acordat personalului din unitățile bugetare: aspecte contabile.

author icon

Марина Кэлдаре

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Министерство финансов Республики Молдова

4411 просмотры

Дата публикации:

16 Февраль /2022 07:58

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

proiect hotarire guvern | premiu anual | sectorul bugetar

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon