Новости

Suplinirea Nomenclatorului codurilor aferent facilităților fiscale la impozitul pe venit

Legea nr. 204/2021, prin care a fost aprobată politica fiscală și vamală pentru anul 2022, a venit cu noi prevederi în Codul fiscal, care a fost completat cu art. 514 ce reglementează scutirea de impozitul pe venit sursele de venit ale administraţiei parcului IT, stabilite în art. 6 alin. (3) din Legea nr. 77/2016 cu privire la parcurile pentru tehnologia informaţiei, dat fiind faptul că nu erau stabilite reglementări exprese pentru regimul fiscal aplicat veniturilor obținute de administrația parcului IT.

 

Astfel, în conformitate cu prevederile Codului fiscal puse în aplicare din 1 ianuarie 2022, Serviciul Fiscal de Stat a modificat Ordinul nr.1080/2012 cu privire la aprobarea Nomenclatorului codurilor aferent facilităților fiscale la impozitul pe venit, publicând în MO din 25 februarie curent Ordinul nr. 75 din 22 februarie 2022.

 

Ca urmare, Nomenclatorul este completat cu codul facilității 4j, categoria fiind definită drept scutire de impozit pe venit a surselor de venit prevăzute la art.6 alin.(3) din Legea nr.77/2016. Beneficiar al scutirii ce este stabilită pe termen nelimitat este administrația parcului IT.

 

 

Prevederile Ordinului au intrat în vigoare din data publicării în MO.

 

author icon

Марина Кэлдаре

Учреждения:

Государственная Налоговая Служба | Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

970 просмотры

Дата публикации:

28 Февраль /2022 07:59

Тематика:

Подоходный налог | Льготы для IT-компаний

Ключевые слова

facilitate fiscala | impozit pe venit | nomenclator | parc it

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon