Новости

Evitarea dublei impuneri cu Germania : negocierile au fost lansate

Ministerul Finanţelor anunță că demarat prima rundă de negocieri asupra Convenției de evitare a dublei impuneri dintre Republica Moldova şi Republica Federală Germană, care se desfășoară în perioada 19-23 februarie 2024.

Această etapă marchează începutul unui proces strategic complex, în care delegațiile ambelor părţi conlucrează în vederea identificării soluțiilor care să echilibreze interesele economice și fiscale ale ţărilor și să contribuie la eliminarea obstacolelor fiscale între cele două state.

 

Negocierile moldo-germane au fost deschise de către șefa delegației moldovenești, secretara de stat al ministerului, Olga Golban. „În cadrul acestui eveniment se prezintă oportunitatea de a discuta și de a negocia aspecte cruciale ale convenției de evitare a dublei impuneri, cum ar fi definirea conceptelor fiscale, stabilirea mecanismelor de soluționare a disputelor și alinierea cu standardele internaționale în materie de impozitare”, a remarcat în discursul său Olga Golban.

 

Totodată, șefa delegației germane, Dagmar Crasemann, reprezentantă a Ministerului Federal de Finanțe, a accentuat importanța acestui proces, care are scopul de a promova cooperarea internațională și de a facilita o abordare mai eficientă a impunerii dintre țări. „Convenția de evitare a dublei impuneri este un instrument esențial pentru a elimina barierele fiscale și pentru a crea un mediu favorabil investițiilor și comerțului internațional”, a punctat oficiala.

 

Reprezentanții celor două delegații și-au exprimat încrederea că, prin dialog deschis și respectarea angajamentelor comune, vor reuși să ajungă la acorduri constructive și eficiente pentru cele două state.

 

Nota: Componența nominală a delegației oficiale împuternicite să negocieze proiectului Convenției a fost aprobată de către Guvern la 7 februarie 2024. 

 

În prezent Republica Moldova aplică 51 de Acorduri/Convenţii pentru evitarea dublei impuneri, cu țări precum: Albania, Armenia, Austria, Bulgaria, Canada, Cehia, Estonia, Polonia. Lista completă poate fi consultată aici.

Учреждения:

Министерство финансов Республики Молдова

535 просмотры

Дата публикации:

21 Февраль /2024 08:00

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

proces | negocieri | dubla impunere

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon