Новости

Executarea bugetului de stat în 2022: Raportul prezentat în Parlament

Raportul Guvernului  privind executarea Bugetului de stat pentru anul 2022, precum și raportul auditului financiar al acestuia, realizat de Curtea de Conturi au fost audiate în cadrul ședinței Parlamentului.


În raportul Guvernului se menționează că anul bugetar 2022 a fost marcat de numeroase provocări, în mod special, de conflictul din Ucraina care a adus la perturbări în toate domeniile de activitate atât la nivel global, cât și în Republica Moldova, în special. În condițiile create, prioritățile de politici ale Guvernului în anul 2022 au fost îndreptate pentru menținerea stabilității macroeconomice și finanțarea măsurilor economice și sociale anti-criză. Cele mai importante politici au fost asigurarea securității energetice a țării, protecția socială a populației, în special a persoanelor vulnerabile, precum și susținerea mediului de afaceri.


„Datorită consolidării dialogului cu partenerii de dezvoltare, prin sporirea asistenței externe acordate țării noastre în 2022 au fost realizate eforturile Guvernului de a depăși situațiile de criză concomitent cu fortificarea rezilienței instituțiilor statului”, se menționează în raport.    


Potrivit hotărârii adoptate de Parlament, urmare a audierii raportului privind executarea bugetului de stat, veniturile bugetului de stat în anul 2022 au fost realizate în sumă de 59,247 de mld.lei, iar cheltuielile – în sumă de 68,573 de mld.lei, cu un deficit în sumă de 9,325 de mld. lei. Compartimentul veniturilor a fost realizat la nivel de 99,8% față de prevederi, iar cel al cheltuielilor – la nivel de 92,7%. 

Учреждения:

Парламент Республики Молдова | Министерство финансов Республики Молдова

688 просмотры

Дата публикации:

12 Июнь /2023 09:13

Catalogul tematic

Закон о бюджете на год

Ключевые слова

buget

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon