Новости

EY Moldova a organizat cea de-a X-a conferință anuală de fiscalitate

Pe data de 14 martie 2024 a avut loc cea de-a zecea conferință anuală de fiscalitate organizată de EY Moldova,  în parteneriat cu Asociația Businessului European din Moldova. Specialiștii în fiscalitate din cadrul companiei au oferit celor 140 de participanți la conferință informații despre principalele modificări aduse reglementărilor fiscale, care vor avea impact asupra companiilor din Moldova în anul 2024.

 

Conferința s-a adresat atât companiilor străine, multinaționale, cu investiții mari pe piața locală, cât şi companiilor locale, IMM-urilor și antreprenorilor. Temele abordate s-au axat pe aspecte ce ţin de ultimele modificări legislative referitoare la: impozitele și contribuțiile salariale, impozitul pe venit reţinut la sursa de plată, TVA, taxele locale, precum și particularități ce țin de completarea Declarației privind impozitul pe profit pentru anul 2023.

 

De asemenea, pentru o mai bună înțelegere a noilor reglementări privind prețurile de transfer, experții EY Moldova, susținuți de către colegii din București, au oferit explicații amănunțite referitoare la cele mai importante spețe care privesc noile reguli aplicabile având în vedere publicarea recentă a legislației secundare privind implementarea regulilor prețurilor de transfer.

 

Prezentările au fost însoțite de sesiuni de întrebări și răspunsuri, în cadrul cărora specialiștii EY Moldova au răspuns numeroaselor întrebări specifice ridicate de reprezentanții companiilor participante.

Alături de experții EY, la conferință au participat importanți invitați din partea autorităților fiscale, respectiv Directorul Serviciului Fiscal de Stat, doamna Olga Golban și Șeful adjunct al Direcției generale expertiză juridică din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, domnul Pavel Dima, care și-au exprimat punctele de vedere cu privire la noile reglementări și tendințele fiscale din Moldova.

 

"Evenimentul a fost cu desăvârșire unul de succes în cadrul căruia am reușit să dialogăm cu invitații speciali de la Serviciului Fiscal de Stat, de la care am aflat informații foarte utile, cât și să transmitem participanților cele mai importante noutăți și aspecte legate de modificările fiscale introduse în Moldova. La moment, noua legislație din domeniul prețurilor de transfer rămâne un subiect-cheie și de un interes major pentru comunitatea de afaceri din Moldova", a menționat Alexandru Șipitca, Senior Manager din cadrul Departamentului Asistență Fiscală EY Moldova.

 

 

 

 

Despre EY România și EY Moldova

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 395.442 de angajați în peste 700 de birouri în 150 de țări și venituri de aproximativ 49,4 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2023. Rețeaua noastră este integrată la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le oferim clienților servicii prin care să beneficieze de oportunitățile din întreaga lume.

Prezentă în România din anul 1992 și în Republica Moldova din anul 2001, EY furnizează, cu ajutorul celor peste 1.000 de angajați din România și Republica Moldova, servicii integrate de audit, asistență fiscală, juridică, strategie și tranzacții, consultanță către companii multinaționale și locale. Avem birouri în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Chișinău. EY România s-a afiliat în 2014 singurei competiții de nivel mondial dedicată antreprenorialului, EY Entrepreneur Of The Year. Câștigătorul ediției locale reprezintă România în finala mondială ce are loc în fiecare an, în luna iunie, la Monte Carlo. În finala mondială se acordă titlul World Entrepreneur Of The Year.

 

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

371 просмотры

Дата публикации:

15 Март /2024 16:08

Catalogul tematic

Налоговые новости

Ключевые слова

business forum | fiscalitate | conferinta anuala

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon