Новости

Finanțare nerambursabilă din partea statului pentru investiții în digitalizarea afacerilor

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului va aloca circa 10 milioane lei sub formă de grant pentru 23 de companii care vor investi în eficiența energetică, modernizarea și digitalizarea afacerilor.

 

ODA informează că managerii companiilor aprobate spre finanțare au semnat contracte de finanțare nerambursabilă pentru a achiziționa instalații fotovoltaice, utilaje eficiente energetic, licențe, softuri și sisteme de automatizare complexe de tip ERP/CMR pentru digitalizarea proceselor de producere și prestări servicii.

 

Din numărul total de semnatari de contracte, 12  activează în mediul rural, iar  11 sunt localizați în mediul urban. Aceștia urmează să acceseze granturi de la 500 mii lei până la 2 milioane lei prin intermediul Programelor de stat –Transformare Digitală sau Retehnologizare și Eficiență Energetică.

 

 

Programul de transformare digitală a IMM-urilor prevede o finanţare nerambursabilă de maximum 70% din valoarea proiectului investițional și nu va depăși 500 mii de lei pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii și are ca obiectiv dezvoltarea abilităților antreprenorilor cu privire la planificarea și implementarea practicilor de afaceri prietenoase transformării digitale a cel puțin 40% din beneficiari.

 

La rândul său, Programul de retehnologizare și eficiență energetică a IMM-urilor prevede acordarea a 2 mil.lei pentru acțiuni de tehnologizare și retehnologizare, după formula de 1+1 (50% din valoarea proiectului investițional va fi acoperită de stat și 50% contribuție proprie a aplicantului) și 1, 5 mil. lei pentru utilaj, echipament și instalații de valorificare a surselor de energie alternativă după formula de 1+1 (50% din valoarea proiectului investițional va fi acoperită de stat și 50% contribuție proprie a aplicantului).

 

Pentru mai multe detalii despre programele de suport antreprenorial, accesați www.oda.md sau apelați Centrul de Consultanță +373 (22) 22 57 99.

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA)

583 просмотры

Дата публикации:

16 Май /2023 07:58

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

finantarea afacerii | Eficiență Energetică

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon