Новости

Fiscalizarea serviciilor turistice și modul de obținere a patentei de întreprinzător de către ghidul de turism

Pentru ediția din aprilie a revistei „monitorul fiscal FISC.md”, rubrica „Sectorul turismului”, Nicolae Platon a elaborat două articole: „Modul de obținere și de utilizare a patentei de întreprinzător de către ghidul de turism” și „Deservirea excursionistă. Aspecte fiscale”, în care autorul oferă soluții și recomandări, la subiectele abordate, operatorilor din domeniu.

 

În primul articol autorul atrage atenția că, reieșind din cadrul legal al RM, ghidul de turism este o persoană fizică, calificată prin acreditate, care în urma obținerii certificatului și legitimației de ghid de turism, poate fi angajată în baza contractului individual de muncă sau antrenată în baza patentei de întreprinzător la agențiile de turism detailiste, sau la tur-operatori, pentru a asigura derularea în condiții bune a programelor excursioniste și a itinerarelor turistice.

 

Astfel, expertul explică care este modul de obținere, utilizare a patentei de întreprinzător și al actului privind studiile ce confirmă nivelul de calificare necesar ghidului de turism.

 

Deținătorii unui abonament al „monitorului fiscal FISC.md” vor afla din articolul „Deservirea excursionistă. Aspecte fiscale”, în baza exemplelor, detalii aferente:

 

  • Fiscalizării operațiunilor turistice la deservirea turistică;
  • Elaborării pachetelor de servicii turistice destinate consumului pentru turiștii străini;
  • Calculului costului programului turistic în conformitate cu serviciile prestate etc.

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

366 просмотры

Дата публикации:

09 Апрель /2024 08:00

Catalogul tematic

Налоговые новости | Tуризм

Ключевые слова

fiscalizare | patenta de întreprinzător | servicii turistice

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon