Новости

IFRS 17 se va aplica în Moldova din 1 ianuarie 2024

Standardul Internațional de Raportare Financiară (IFRS) 17 „Contracte de asigurare” deja de câțiva ani este un subiect de discuție în mediul de afaceri, cu precădere în domeniul asigurărilor, în cadrul Ministerului Finanțelor, în calitate de organ de reglementare în domeniul contabilității și raportării financiare în sectorul corporativ, dar și pentru Comisia Națională a Pieței Financiare, ca organ de supraveghere a domeniului asigurărilor.

 

În articolul „IFRS 17. Provocări și oportunități”, publicat în nr. 3 (80) a revistei „monitorul fiscal FISC.md”, autorul Natalia Tonu atrage atenția că prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 21 din 23.02.2023 privind acceptarea și publicarea Standardului Internațional de Raportare Financiară a fost acceptat IFRS 17 „Contracte de asigurare”, care se va aplica în Republica Moldova din 1 ianuarie 2024, concomitent, din data respectivă urmează să fie retras IFRS 4.

 

Din articol abonații revistei vor afla că scopul IFRS 17 este de a ajuta investitorii și alte părți interesate să înțeleagă mai bine expunerea la risc, profitabilitatea și poziția financiară a asigurătorilor. Standardul stabilește principiile de recunoaștere, evaluare, prezentarea informațiilor și descrierea contractelor de asigurare. Obiectivul IFRS 17 este de a se asigura că o entitate furnizează informații relevante care reprezintă exact contractele respective. Pe baza acestor informații, utilizatorii situațiilor financiare pot evalua efectul pe care îl au contractele de asigurare asupra poziției financiare, performanței financiare și a fluxurilor de trezorerie a entității.

 

Atragem atenția că articolul va putea fi accesat doar de deținătorii unui abonament al „monitorului fiscal FISC.md”.

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

847 просмотры

Дата публикации:

13 Апрель /2023 07:57

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

contracte de asigurare | IFRS

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon