Новости

Investițiile în activele imobilizate, în descreștere

Pe parcursul primului trimestru al anului 2023 volumul investițiilor în active imobilizate s-a redus cu 7,2% (în preturi comparabile) față de perioada respectivă din anul 2022. 

 

Astfel, în perioada analizată investițiile în imobilizări corporale au constituit 96,6% din valoarea totală a investițiilor în active imobilizate, având o descreștere de 7,3% față de aceeași perioadă a anului precedent. Investițiile în imobilizări necorporale au constituit 3,4% din valoarea totală a investițiilor în active imobilizate și s-au micșorat cu 3,3% față de ianuarie-martie 2022.

 

Conform datelor Biroului Național de Statistică (BNS), în ianuarie-martie 2023, față de aceeași perioadă a anului precedent, au scăzut volumele investițiilor la următoarele imobilizări corporale: clădiri rezidențiale – cu 29,9%, construcții inginerești – cu 16,1% și clădiri nerezidențiale – cu 8,2%. Totodată, a fost înregistrată creșterea volumului investițiilor pentru procurarea mașinilor și utilajelor - cu 3,5% și mijloacelor de transport - cu 24% față de rezultatele înregistrate în primul trimestru al anului 2022.

 

BNS informează că datele cu privire la investițiile în active imobilizate sunt prezentate pe cercul de entități cu 5 și mai mulți salariați. Indicatorii sunt provizorii și pot fi rectificate în perioadele următoare conform precizărilor parvenite de la entități.

Tatiana Smeșnaia

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

572 просмотры

Дата публикации:

30 Май /2023 10:51

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

investiţii | active imobilizate

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon