Монитор ГНС

Limitele maxime a plafoanelor de deductibilitate a cheltuielilor de transport și hrană organizată a angajaţilor/ zilierilor

Serviciul Fiscal de Stat anunță despre modificarea limitei maxime a plafoanelor de deductibilitate a cheltuielilor de transport și hrană organizată a angajaţilor/zilierilor, conform prevederile Hotărârii Guvernului 311/2023.

 

În acest context se permite deducerea cheltuielilor suportate pentru transportul organizat al angajaţilor/zilierilor în limita maximă a plafonului mediu de 75 de lei (fără TVA) per angajat/zilier pentru fiecare zi efectiv lucrată.

 

Acest plafon valoric se calculează ca raportul dintre cheltuielile lunare suportate de către angajator/ beneficiarul de lucrări pentru transportul organizat al angajaţilor/zilierilor şi numărul de angajaţi/zilieri transportați în decurs de o lună înmulţit cu numărul de zile în care a avut loc transportarea efectivă a angajaţilor/zilierilor.

 

De asemenea, se permite deducerea cheltuielilor suportate pentru hrana organizată a angajaţilor/ zilierilor. Angajatorul este în drept să suporte cheltuieli pentru hrana organizată a angajaţilor ori să acorde tichete de masă, fiind permisă doar o singură opţiune în raport cu un angajat.

 

Limita maximă permisă spre deducere a cheltuielilor pentru hrana organizată a angajaţilor/zilierilor nu va depăși 70 de lei (fără TVA) per angajat pentru fiecare zi efectiv lucrată.

 

Limitele noi aprobate a cheltuielilor de transport și hrană permise spre deducere se vor aplica pentru întreaga perioadă fiscală 2023.

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

869 просмотры

Дата публикации:

17 Август /2023 10:42

Catalogul tematic

Налоговые новости

Ключевые слова

zilieri | cheltuieli deductibile

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon