Новости

MAIA propune modificarea Legii nr. 489/1999 privind sistemul public de asigurări sociale

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) este în proces de colectare și examinare a propunerilor și recomandărilor părților interesate pentru elaborarea proiectului de hotărâre de Guvern cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 489/1999 privind sistemul public de asigurări sociale.

 

Autoritatea precizează că modificările urmează a fi operate în Legea 489/1999, acestea având drept scop suplinirea pct. 1.5 din Anexa nr. 1 a acesteia cu un șir de activități auxiliare aferente agriculturii. La momentul de față, în CAEM, grupurile 01.61 – activități auxiliare agriculturii și 01.63 – activități după recoltare, includ un număr foarte limitat de activități, care în unele cazuri nici nu sunt specifice agriculturii, precum și nu includ activitățile ce țin de contextul actual de dezvoltare a agriculturii cu valoare înaltă.

 

MAIA consideră că, prin aceasta întreprinderile agricole sunt descurajate să dezvolte în localitățile rurale activități și servicii necesare populației sătești și gospodarilor mici de fermieri, sau să practice neoficial astfel de activități.

 

Astfel, opiniile și propunerile pentru proiect pot fi expediate, la adresele de email: cancelaria@maia.gov.mdmaria.leahu@maia.gov.md sau pe suport de hârtie în adresa Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare: mun. Chişinău, bd. Ştefan cel Mare, 162.

 

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Министерство Сельского хозяйства и Пищевой промышленности

632 просмотры

Дата публикации:

05 Декабрь /2022 11:55

Тематика:

Государственное социальное страхование | Новости

Ключевые слова

asigurare sociala | Agricultură

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon