Монитор ГНС

Donațiile umanitare în susținerea refugiaților ucraineni, permise spre deducere în scopuri fiscale

Serviciul Fiscal de Stat anunță despre stabilirea, prin Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 4 din 1 martie 2022, a unor reglementări speciale în partea ce ține de consecințele fiscale la efectuarea donațiilor în scopuri de plasament temporar și gestionarea fluxului de refugiați.

Astfel, se permite deducerea în scopuri fiscale a sumei integrale a cheltuielilor aferente donațiilor în scopuri de plasament temporar și gestionarea fluxului refugiaților, efectuate către autoritățile publice, instituțiile publice sau organizațiile necomerciale specificate în art. 52 din Codul fiscal conform listei aprobate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

De asemenea, se permite deducerea TVA aferente procurărilor utilizate pentru efectuarea donațiilor și livrărilor cu titlu gratuit neimpozabile cu TVA, în scopuri de plasament temporar, precum și pentru gestionarea fluxului refugiaților, cu excepția celor specificate în art. 103 din Codul fiscal, către autoritățile publice, instituțiile publice sau organizațiile necomerciale specificate în art. 52 din Codul fiscal conform listei aprobate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

La fel, agenții economici au dreptul la deducerea în scopuri fiscale a donațiilor umanitare în susținerea poporului ucrainean, achitate la conturile bancare deschise de Ministerul Finanțelor în acest sens.

Pentru informații suplimentare apelați Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0 8000 1525 (apel gratuit).

Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 4 din 1 martie 2022 poate fi consultată aici.

Учреждения:

Государственная Налоговая Служба | Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

881 просмотры

Дата публикации:

03 Март /2022 13:03

Catalogul tematic

Налоговые вычеты | Налоговые новости

Ключевые слова

donatie | deducere | refugiati

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon