Новости

Noile tarife la energie electrică au fost publicate în MO

Conform prevederilor pct. 2 din Dispoziția nr.53/2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale, prin derogare de la procedurile stabilite de legislația sectorială, prețurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice, care au fost aprobate în ședința Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică din 8 decembrie, se aplică începând cu data aprobării.

 

Hotărârea ANRE nr. 909 din 8 decembrie 2022, prin care au fost aprobate prețurile reglementate de furnizare a energiei electrice de către Î.C.S. „Premier Energy” și, respectiv, Hotărârea nr. 910 din 8 decembrie 2022 privind prețurile reglementate de furnizare a energiei electrice de către S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, au fost publicate în MO de astăzi, 16 decembrie 2022.

 

Astfel, consumatorii finali ai „Premier Energy” achită din 8 decembrie 2022 un tarif de 462 bani /kWh, 129 bani/kWh mai puțin decât tariful aprobat anterior, iar consumatorii de energie electrică ai FEE Nord – 465 bani /kWh, cu 95 bani/kWh mai puțin.

 

Reamintim, prețurile mai mici au fost aprobate de Consiliul de Administrație ANRE în ședință publică extraordinară ca rezultat al semnării, la 3 decembrie curent, a contractului de furnizare dintre SA „Energocom” și MGRES, potrivit căruia Centrala de la Cuciurgan livrează energia electrică la prețul de $73,5 MWt.

author icon

Марина Кэлдаре

Учреждения:

Национальное агентство по регулированию в энергетике Республики Молдова (НАРЭ) | Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

1363 просмотры

Дата публикации:

16 Декабрь /2022 10:29

Тематика:

Новости

Ключевые слова

ajustarea tarifelor | energia electrică

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon