Новости

ODA a lansat apelul pentru garanțiile de portofoliu

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenorialului (ODA) a deschis apelul de depunere a cererilor din partea băncilor comerciale, pentru participarea în cadrul noii scheme de garantare a portofoliilor de credite, susținută de Proiectul de Competitivitatea a IMM-urilor din Moldova, finanțat de Banca Mondială. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în promovarea dezvoltării durabile a întreprinderilor mici și mijlocii, oferindu-le acces la resurse financiare esențiale pentru consolidarea și extinderea activităților lor, prin garantarea creditelor solicitate, în condiții avantajoase.

 

 

Apelul pentru depunerea cererilor este deschis din 15 noiembrie 2023.

 

IMM-urile vor putea beneficia de credite garantate cu o procedură simplificată de solicitare, dat fiind faptul că nu va fi necesară o aprobare a cererii din partea Garantului, fiind oferit un plafon pre-aprobat de garantare pentru portofoliile de credit ce urmează a fi formate de creditori.

 

Garanția financiară de portofoliu constituie angajamentul Garantului (ODA) față de un portofoliu de credite eligibil al creditorului (Băncii), în vederea partajării riscului de credit între Garant și Creditor asociat portofoliului de credite ce urmează a fi format.

 

ODA, prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor emite următoarele tipuri de garanții:

1) garanții de portofoliu plafonate, cu o cotă de garantare de 80%;

2) garanții de portofoliu neplafonate, cu o cotă de garantare de 50%.

Garanțiile de portofoliu pot fi emise atât pentru portofoliile de credit asigurate cu gaj, cât și pentru portofoliile de credit neasigurate cu gaj.

Valoarea maximă a unui credit garantat ce poate fi solicitat constituie 5 mil. MDL, 250 mii EURO sau 250 mii USD.

 

 Cum să participați:

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

338 просмотры

Дата публикации:

20 Ноябрь /2023 08:45

Тематика:

Новости

Ключевые слова

creditare | portofoliul

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon