Панорама

BCE pregăteşte o serie de măsuri monetare neconvenţionale: "Suntem pregătiţi să acţionăm. Nu suntem pasivi în privinţa riscurilor implicate"

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, şi ceilalţi oficiali ai instituţiei pregătesc o serie de posibile măsuri neconvenţionale de combatere a riscului instalării unei inflaţii scăzute pentru o lungă perioadă de timp, de la dobânzi negative la lichidităţi destinate băncilor. Opţiunile vor fi discutate la viitoarea şedinţă de politică monetară a liderilor BCE, din 5 iunie, iar 44 din 50 de analişti intervievaţi de Bloomberg anticipează că banca va aduce dobânzile în teritoriu negativ.
Suntem pregătiţi să acţionăm. Nu suntem pasivi în privinţa riscurilor implicate de menţinerea inflaţiei la un nivel scăzut pentru mult timp, a declarat vicepreşedintele BCE Vitor Constancio.
BCE încearcă să elimine pericolul deflaţiei în condiţiile în care economia zonei euro îşi revine cu greu din criza datoriilor care a pus în pericol existenţa uniunii monetare.

via www.mediafax.ro

1308 просмотры

Дата публикации:

02 Июнь /2014 10:47

Тематика:

Новости

Ключевые слова

BCE | inflație | dobînzii bancare

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon