Новости

Politica bugetar-fiscală 2024: uniformizarea cotelor impozitului pe venit aferent veniturilor investiționale ale persoanelor fizice

Veniturile din dobânzile achitate în folosul persoanelor fizice rezidente de către bănci, asociații de economii şi împrumut și de emitenții de valori mobiliare corporative vor fi impozitate la sursă de plată cu impozitul pe venit în mărime de 6%, începând cu anul viitor. Diminuarea, de la 7% la 6% a impozitului respectiv, este inclusă în Legea nr. 212/2023 pentru modificarea unor acte normative (politica bugetar-fiscală 2024), publicată în Monitorul Oficial din 10 august curent.

 

În același timp, Ministerul Finanțelor sau dealerii primari în sensul Legii nr. 419/2006 cu privire la datoria sectorului public, garanţiile de stat şi recreditarea de stat, vor reţine un impozit în mărime de 6% din veniturile sub formă de dobânzi de la valorile mobiliare de stat obţinute de către persoanele fizice. La moment, aceștia rețin un impozit de 12%.

 

Prin uniformizarea cotelor impozitului pe venit aferent veniturilor investiționale ale persoanelor fizice, autoritățile urmăresc stimularea investițiilor și impulsionarea dezvoltării economiei prin mobilizarea resurselor financiare.

 

author icon

Марина Кэлдаре

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

1013 просмотры

Дата публикации:

14 Август /2023 08:00

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

activitate investitionala | persoana fizică | impozit pe venit | Aprobarea politicii bugetar fiscale

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon