Новости

Prima tranzacție cu Obligațiuni de Stat încheiată pe Bursa de Valori a Moldovei

Ministerul Finanțelor anunță că pentru prima dată, Bursa de Valori a Moldovei a încheiat o tranzacție cu obligațiuni de stat, marcând astfel un moment semnificativ în dezvoltarea pieței financiare naționale. Admiterea tranzacționării obligațiunilor de stat la Bursa de Valori a Moldovei a fost anunțată de către Ministerul Finanțelor în luna mai anul curent.  La această tranzacție, au fost procurate 50 de obligațiuni de stat cu dobândă fixă de 8,5% și termen de circulație de 5 ani. Valoarea nominală a unei obligațiuni de stat este de 100 lei, iar prețul de vânzare-cumpărare la bursă a fost de 103,07 lei.

 

Această tranzacție reprezintă un pas important în consolidarea pieței de capital din Republica Moldova și evidențiază eforturile susținute ale participanților și regulatorilor pieței financiare de a dezvolta și diversifica gama de produse financiare disponibile investitorilor, sporind în același timp atractivitatea instrumentelor financiare emise de Ministerul Finanțelor prin dezvoltarea unei pieți secundare.

 

Prin lansarea tranzacțiilor cu obligațiuni de stat pe Bursa de Valori a Moldovei, se creează oportunități pentru investitori să-și diversifice portofoliile și să participe la dezvoltarea economică a țării. Obligațiunile de stat reprezintă o modalitate sigură de investiții cu risc redus.

 

Această acțiune este un efort comun al Ministerului Finanțelor, Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Bursei de Valori a Moldovei și a Băncii Naționale a Moldovei.

 

Dezvoltarea continuă a pieței de capital rămâne prioritatea Ministerului FInanțelor în susținerea creșterii economice durabile.

 

Учреждения:

Министерство финансов Республики Молдова | Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

530 просмотры

Дата публикации:

07 Ноябрь /2023 08:38

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

obligațiuni de stat | bursa de valori

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon