Вопросы и ответы

(28.17.38) Se va aplica cota redusă a TVA, prevăzută la art.96 lit.b) liniuța a noua din Codul fiscal, pentru băuturile alcoolice, inclusiv și cele ce nu reprezintă băuturi accizate, livrate de către întreprinderile din domeniul HORECA?

În conformitate cu art.96 lit.b) liniuța a noua se aplică cota redusă a TVA de 12% – la produsele alimentare şi/sau băuturi, cu excepţia producţiei alcoolice, preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, însoţite de servicii conexe care să permită consumul imediat al acestora, realizate în cadrul activităţilor care se atribuie la secţiunea I a Clasificatorului activităţilor din economia Moldovei.

    Producţie alcoolică se califică a fi produse alimentare destinate consumului uman, având o concentraţie de alcool etilic mai mare de 1,5% în volum (art.1 din Legea nr. 1100/2000).

   Prin urmare, ținând cont de cele menționate supra, prevederile normei menționate în art.96 lit.b) din CF liniuța a noua, nu sunt aplicabile pentru băuturile alcoolice și ele urmează a fi supuse cu TVA la cota de 20%.

Учреждения:

Государственная Налоговая Служба | Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

986 просмотры

Дата публикации:

22 Март /2021 07:46

Тематика:

НДС | Налоговое законодательство

Ключевые слова

TVA | horeca | bauturi alcoolice

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon