Новости

Registrul de reclamații, anulat

Comercianții nu vor mai fi obligați să dețină documentul de strictă evidență - Registrul de reclamații. Legea nr.37 din 29 februarie 2024 pentru modificarea unor acte normative (facilitarea activității mediului de afaceri IV) a fost publicată în Monitorul Oficial din 22 martie curent. Prin această lege au fost operate modificări la art. 9 și 10 din Legea nr. 105/2003 privind protecția consumatorilor, fiind exclusă obligația de a deține registrul de reclamații.

 

Autorii modificărilor au argumentat că Registrul de reclamații nu mai este necesar, dat fiind faptul că există informația de contact a Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor în incinta unităților de comerț.

 

O altă modificare la Legea nr. 105/2003 constă în posibilitatea extinderii perioadei stabilite de 14 zile pentru reparația sau înlocuirea produselor în cazul unei neconformități. Astfel, cu acordul consumatorului, această periodă va putea fi prelungită cu încă 14 zile,  în cazul mărfurilor a căror reparare sau preschimbare necesită import de piese ori de produse similare.

 

Legea intră în vigoare la o lună după publicarea în MO, respectiv, la 22 aprilie curent.

author icon

Марина Кэлдаре

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

765 просмотры

Дата публикации:

25 Март /2024 08:00

Catalogul tematic

Налоговый учёт | Налоговые новости

Ключевые слова

evidenta fiscala | registru | reclamații

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon