Новости

Regulamentul privind modul de utilizare a serviciilor fiscale electronice prin „Cabinetul personal al contribuabilului” va fi modificat

Serviciul Fiscal de Stat a înaintat pentru consultări publice proiectul modificărilor la Regulamentul privind modul de utilizare a serviciilor fiscale electronice prin intermediul SIA „Cabinetul personal al contribuabilului”, aprobat prin Ordinul SFS nr.125/2020, care prevede excluderea unor servicii fiscale electronice din lista serviciilor fiscale electronice oferite contribuabililor, întrucât acestea sunt depășite/învechite/nu se mai utilizează.

 

 

De menționat că în anexele la Regulament sunt specificate denumirile serviciilor fiscale electronice oferite contribuabililor - persoane fizice-cetățeni, persoanelor juridice și fizice ce desfășoară activitate de întreprinzător, în urma autentificării prin MPass și semnării Regulamentului. Astfel, modificările propuse la Regulament au fost elaborate în scopul excluderii denumirilor serviciilor fiscale electronice ce nu se mai utilizează în urma autentificării prin MPass.

 

 

În condițiile aprobării proiectului în redacția propusă de către autori, din anexa nr. 1 la Regulament se va exclude „Serviciul Diseminare mesaje”, din anexa nr. 2 - „Serviciul Acces avansat la informații despre contribuabil” și „Serviciul Diseminare mesaje”, iar din anexa nr. 4 - „Serviciul Registrul general electronic al facturilor fiscale” și „Serviciul Diseminare mesaje”.

 

 

Se propune ca modificările să intre în vigoare la data publicării în Monitorul oficial. Propunerile cu privire la îmbunătățirea proiectului se vor accepta până la 1 martie anul curent.

Tatiana Smeșnaia

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

869 просмотры

Дата публикации:

26 Февраль /2024 08:00

Тематика:

Налоговые новости | Физическое лицо | Права и обязанности налогоплательщика

Ключевые слова

persoana fizică | contul curent al contribuabilului | Servicii fiscale electronice

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon