IFRS 17

Totul despre IFRS 17 „Contracte de asigurare”


În ediția din iunie a „monitorului fiscal FISC.md” Publicația lansează o rubrică nouă „IFRS 17” în care, în numerele ulterioare a revistei, vor fi publicate mai multe articole din care abonații noștri vor afla totul despre noul Standard Internațional de Raportare Financiară (IFRS) 17 ce se va aplica pe teritoriul Republicii Moldova începând cu 1 ianuarie 2024.

 

Deschidem rubrica cu articolul „Introducere în IFRS 17 „Contracte de asigurare”, elaborat de experții în domeniu care și-au asumat responsabilitatea de a veni cu mai multe analize, recomandări la subiectul abordat, Vladimir Dolghi și Cristina Dolghi. 

 

Autorii articolului reiterează că contabilitatea societăților de asigurări are un șir de particularități ce decurg din specificul activității sectorului de asigurări. Primul articol din noua rubrică deschide un ciclu de publicații cu privire la particularitățile organizării contabilității în cadrul societăților de asigurări și modul de armonizare a contabilității și raportării financiare la noile cerințe prin prisma implementării IFRS 17 „Contracte de asigurare”. 

 

De menționat, că contabilizarea operațiunilor legate de activitatea societăților de asigurări va fi prezentată de autori în baza materialelor practice, cu exemple de înregistrare a acestora în contabilitatea asigurătorului.

 

În acest context, Publicația îndeamnă cititorii și părțile interesate să adreseze întrebări ce vizează tema abordată, la care autorii vor oferi răspunsuri și, totodată, vor fi luate în considerare în procesul elaborării articolelor ulterioare.

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

1175 просмотры

Дата публикации:

06 Июнь /2023 15:00

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

IFRS 16

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon