Новости

Volumul cheltuielilor pentru deservirea delegațiilor se propune a fi ajustat

Autoritățile intenționează să opereze noi modificări în Regulamentul privind modul de utilizare a mijloacelor financiare pentru deservirea delegațiilor și persoanelor oficiale străine, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 101/2018.  Un proiect în acest sens a fost examinat în cadrul ședinței secretarilor generali.

 

Astfel, se propune includerea președintelui curții constituționale în categoria I în funcție de persoana care conduce delegația străină, în scopul întocmirii devizelor de cheltuieli pentru recepția delegațiilor oficiale străine.

 

Totodată, proiectul prevede indexarea normelor limită a mijloacelor financiare aprobate pentru deservirea delegațiilor oficiale și persoanelor oficiale străine, ținând cont de evoluția prețurilor de consum în perioada anilor 2019-2023.

 

Astfel, se propune majorarea volumului maxim de cheltuieli pentru deservirea delegațiilor și persoanelor oficiale străine cu circa 38%, ceea ce reflectă evoluția prețurilor de consum după ultima ajustare a plafoanelor și anume perioada anilor 2019-2023. Cheltuielile pentru deservirea delegațiilor și persoanelor oficiale străine urmează a fi suportate din contul și în limita alocațiilor aprobate autorităților/instituțiilor bugetare în legile bugetare anuale.

 

Cu detalii vom reveni pe parcursul promovării proiectului.

author icon

Марина Кэлдаре

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

713 просмотры

Дата публикации:

24 Ноябрь /2023 08:00

Тематика:

Новости

Ключевые слова

delegatie

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon