Новости

Zilele de 1 și 2 iunie – zile de odihnă, cu recuperare

Zilele de 1 și 2 iunie vor fi considerate zile de odihnă, cu recuperare prin extinderea timpului zilnic de muncă. Evidența timpului de muncă necesar spre recuperare deplină se va ține de către angajator, individual pentru fiecare salariat, iar ordinul privind timpul de odihnă necesar de a fi recuperat se va aduce la cunoștința salariaților de către angajator

 

Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi, 17 mai, proiectul hotărârii de Guvern cu privire la la declararea unor zile de odihnă.

 

Menționăm că pentru întreprinderile din sectorul real al economiei naționale, această hotărâre are caracter de recomandare.

 

Conform proiectului, în scopul utilizării optime de către salariați a zilei de odihnă (joi, 1 iunie 2023) și zilelor de repaus săptămânal, se propune a considera și ziua de vineri - 2 iunie zi de odihnă, în ambele cazuri, cu recuperarea deplină a timpului de odihnă, prin extinderea timpului zilnic de muncă.

 

În același timp, în Parlament este înregistrat un proiect de lege pentru modificarea Codului muncii, prin care se propune completarea art. 111 din CM, cu ziua de 1 iunie, când marcăm Ziua Internațională a Copilului. Precizăm că proiectul de lege urmează a fi aprobat de Parlament.

author icon

Марина Кэлдаре

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

1740 просмотры

Дата публикации:

17 Май /2023 10:49

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

zi de odihnă

1 комментарии

POLIMOB PRIM

24 Май /2023 18:00

Zilele de 1 și 2 iunie vor fi considerate zile de odihnă, cu recuperare prin extinderea timpului zilnic de muncă?? Timpul lucrat peste 8 ore???Dar cum ramine cu T i t l u l IV Capit.I Art.95 din CMRM COD Nr. 154 din 28-03-2003? Capitolul I TIMPUL DE MUNCĂ Articolul 95. Noţiunea de timp de muncă.

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon