avatar

Prim-Plan

În acest compartiment se publică interviuri cu directori și top managerii care activează în Republica Moldova ce au contribuit la dezvoltarea şi promovarea mediului de afaceri și a antreprenorialului în general

31
03 2022
266

Sergiu Harea: Registrul membrilor CCI a RM oferă posibilitatea stabilirii parteneriatelor noi

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a lansat la sfârșitul anului trecut o nouă versiune electronică a Registrului Membrilor CCI a RM. Acest instrument online permite companiilor interesate să găsească potențiali parteneri pentru cooperare și investiții profitabile în Republica Moldova. Criza fără precedent survenită din cauza conflictului militar din țara vecină Ucraina, a dus la apariția unor provocări serioase pentru toți antreprenorii și la necesitatea de a căuta noi parteneri pentru susținerea și dezvoltarea afacerilor. Sergiu Harea, Președintele CCI a Republicii Moldova, ne explică în acest interviu cum poate ajuta, în aceste condiții, Registrul Membrilor CCI a RM.


Detalii

03
12 2021
3087

Андрей Глевацкий: «Мы стараемся позиционировать maib не как классический банк, а как часть экосистемы»

Интервью с заместителем председателя правления maib, Андреем Глевацким.

- Совсем недавно maib прошел через ребрендинг. Это визуальное преобразование, как было заявлено, реализовано в контексте новой стратегией развития банка. В чем она все-таки заключается?

 

- В первую очередь, мы хотели заявить, что банк меняется, переходит на другую ступень развития. Представив новый бренд нам, как мне кажется, удалось достичь цели и сказать, что мы уже другие, в том числе, не стесняемся писать свое имя с маленькой буквы, что о многом говорит. В общем, для своих клиентов maib стал ближе, понятнее.


Detalii

07
10 2021
442

Sergiu Harea: 120 de agenți economici folosesc deja platforma CCI - client.chamber.md

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI RM) continuă să-și dezvolte platforma online www.client.chamber.md cu scopul de a moderniza și simplifica serviciile în domeniul expertizei mărfurilor, evaluării bunurilor și emiterii de certificate de origine preferențiale. Săptămâna trecută, 50 de noi agenți economici s-au conectat la platforma online și au primit semnături electronice gratuite cu sprijinul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul Proiectului „Optim - Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova ‘’ realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation.


Detalii

14
09 2021
507

e-Taxcon 21: detalii despre eveniment

 P.P.„Monitorul fiscal FISC.md” este partenerul media al evenimentului „e-Taxcon 21”, care urmează să se desfășoare în intervalul 16-17 septembrie. Ne-am propus să-i „descoasem” pe organizatori, așa ca i-am provocat la discuții.

Vrei să știi și tu detalii?  Vezi în video de mai jos!


Detalii

06
08 2021
1070

Patrik Berglund: Proiectul de cooperare dintre Serviciul Fiscal de Stat și Agenția Fiscală Suedeză a avut succes

Interviu cu Patrik Berglund, expert din cadrul Agenției Fiscale Suedeze, referitor la rezultatele scontate ale proiectului de cooperare dintre Agenția Fiscală Suedeză și Serviciul Fiscal de Stat al Republicii Moldova.

 

- Domnule Berglund, acum trei ani ați devenit reprezentat al Agenției Fiscale Suedeze în cadrul Serviciul Fiscal de Stat al Republicii Moldova, contribuind la implementarea proiectului de cooperare dintre autoritățile fiscale ale țărilor noastre. Impactul general urmărit de Proiect a fost creșterea veniturilor fiscale, îmbunătățirea mediului și condițiilor de lucru, sporirea eficienței, echității, corectitudinii, integrității și profesionalismului în deservirea contribuabililor, personal bine instruit și informat. În opinia Dvs., a fost atins scopul și care au fost cele mai mari provocări în realizarea acestuia?


Detalii

24
06 2021
1123

Parteneriatele sunt cheia succesului

Între asociațiile profesionale, comunitățile de business și P.P. ”Monitorul fiscal” s-a creat un parteneriat frumos, datorită căruia reușim să aducem contribuabililor cele mai importante noutăți din domeniul fiscal, financiar, contabil și audit. Această platformă reprezintă o oportunitate reală pentru dezvoltarea profesiei, dar contribuie și la prosperarea afacerilor, datorită suportului oferit prin intermediul evenimentelor, webinarelor, articolelor și interacțiunii permanente între actorii implicați.


Detalii

30
03 2021
887

Mesajul de felicitare din partea membrilor ACAP

Dragi colegi, Profesioniștii reuniți în Asociația Contabililor și Auditorilor Profesioniști din Moldova afirmă cu certitudine că bilanțul acestor 10 de ani ai P.P. „Monitorul Fiscal FISC.MD” este unul pozitiv, marcat prin exercitarea cu onestitate și conștiință profesională a misiunii de a contribui la dezvoltarea economică a Republicii Moldova, sprijinirea comunicării, schimbului de idei, opinii, precum și informarea contribuabililor despre poziția oficială a Serviciului Fiscal de Stat referitor la implementarea legislației fiscale.

Detalii
30
03 2021
402

„Monitorul Fiscal FISC.MD” - platforma perfectă unde se întâlnesc problemele și soluțiile, teoreticienii și practicienii...

„Monitorul Fiscal FISC.MD” este platforma perfectă unde se întâlnesc problemele și soluțiile, teoreticienii și practicienii, sectorul public și cel privat. Această combinație a reușit, pe parcursul celor 10 ani de activitate, să livreze contribuabililor zeci de mii de răspunsuri și soluții ce au permis reducerea costurilor legate de timp și muncă în procesul de aplicare a legislației.

Nu o să greșesc afirmând că platforma „Monitorul Fiscal FISC.MD”, fiind o sursă enormă de date juridice și a modului de aplicare a acestora, reprezintă una dintre cele mai importante izvoare ale dreptului fiscal și contabil în Republica Moldova. La fel, prin scoaterea în evidență a cazurilor practice specifice și a inovațiilor, a reușit mereu să contribuie la dezvoltarea legislației prin adaptarea acesteia la evoluțiile economice.


Detalii

30
03 2021
390

Mult stimat colectiv al revistei „Monitorul Fiscal FISC.MD”!

Mult stimat colectiv al revistei „Monitorul Fiscal FISC.MD”!

Vă adresez cele mai cordiale felicitări și urări de bine cu prilejul aniversării a 10-a de la înființarea revistei. Această revistă se definește prin conţinutul fiecărui număr apărut, ca un adevărat mesager al administrării fiscale, ca un expert capabil să te familiarizeze cu tot ce este nou în politica fiscală.


Detalii