avatar

Prim-Plan

În acest compartiment se publică interviuri cu directori și top managerii care activează în Republica Moldova ce au contribuit la dezvoltarea şi promovarea mediului de afaceri și a antreprenorialului în general

24
06 2021
230

Parteneriatele sunt cheia succesului

Între asociațiile profesionale, comunitățile de business și P.P. ”Monitorul fiscal” s-a creat un parteneriat frumos, datorită căruia reușim să aducem contribuabililor cele mai importante noutăți din domeniul fiscal, financiar, contabil și audit. Această platformă reprezintă o oportunitate reală pentru dezvoltarea profesiei, dar contribuie și la prosperarea afacerilor, datorită suportului oferit prin intermediul evenimentelor, webinarelor, articolelor și interacțiunii permanente între actorii implicați.


Detalii

30
03 2021
650

Mesajul de felicitare din partea membrilor ACAP

Dragi colegi, Profesioniștii reuniți în Asociația Contabililor și Auditorilor Profesioniști din Moldova afirmă cu certitudine că bilanțul acestor 10 de ani ai P.P. „Monitorul Fiscal FISC.MD” este unul pozitiv, marcat prin exercitarea cu onestitate și conștiință profesională a misiunii de a contribui la dezvoltarea economică a Republicii Moldova, sprijinirea comunicării, schimbului de idei, opinii, precum și informarea contribuabililor despre poziția oficială a Serviciului Fiscal de Stat referitor la implementarea legislației fiscale.

Detalii
30
03 2021
185

„Monitorul Fiscal FISC.MD” - platforma perfectă unde se întâlnesc problemele și soluțiile, teoreticienii și practicienii...

„Monitorul Fiscal FISC.MD” este platforma perfectă unde se întâlnesc problemele și soluțiile, teoreticienii și practicienii, sectorul public și cel privat. Această combinație a reușit, pe parcursul celor 10 ani de activitate, să livreze contribuabililor zeci de mii de răspunsuri și soluții ce au permis reducerea costurilor legate de timp și muncă în procesul de aplicare a legislației.

Nu o să greșesc afirmând că platforma „Monitorul Fiscal FISC.MD”, fiind o sursă enormă de date juridice și a modului de aplicare a acestora, reprezintă una dintre cele mai importante izvoare ale dreptului fiscal și contabil în Republica Moldova. La fel, prin scoaterea în evidență a cazurilor practice specifice și a inovațiilor, a reușit mereu să contribuie la dezvoltarea legislației prin adaptarea acesteia la evoluțiile economice.


Detalii

30
03 2021
170

Mult stimat colectiv al revistei „Monitorul Fiscal FISC.MD”!

Mult stimat colectiv al revistei „Monitorul Fiscal FISC.MD”!

Vă adresez cele mai cordiale felicitări și urări de bine cu prilejul aniversării a 10-a de la înființarea revistei. Această revistă se definește prin conţinutul fiecărui număr apărut, ca un adevărat mesager al administrării fiscale, ca un expert capabil să te familiarizeze cu tot ce este nou în politica fiscală.


Detalii

30
03 2021
188

Stimată echipă a Publicației Periodice „Monitorul Fiscal FISC.MD”!

Stimată echipă a Publicației Periodice „Monitorul Fiscal FISC.MD”


Cu prilejul împlinirii a 10 ani de activitate, Serviciul Fiscal de Stat Vă adresează sincere felicitări și urări de bine, continuitate în realizarea obiectivelor propuse, rezistență și eficacitate în acumularea unei experiențe de succes. În această perioadă, revista a reușit să promoveze civismul fiscal, precum și să stabilească relații de cooperare cu cititorii.


Detalii

30
03 2021
355

Rodica Musteața-Staci: Vreau să văd P.P. ”Monitorul fiscal FISC.md” la fel de puternică, având o autoritate și credibilitate în creștere

La 30 martie a.c., Publicația Periodică „Monitorul Fiscal FISC.MD” a marcat 10 ani de la fondare. Despre succesele obținute către acest jubileu discutăm cu directorul, dna Rodica Musteața-Staci. 


- Pentru o revistă de specialitate în domeniile fiscal și contabil, cum e „Monitorul Fiscal FISC.MD”, 10 ani de activitate înseamnă mult sau puțin?


Detalii

05
02 2021
1075

„CET-Nord trece printr-un amplu proces de modernizare”

Vă propunem un interviu realizat cu Liliana Mosorete, directorul financiar „CET-Nord” SA, care a fost publicat în nr. 2(65), în care ne vorbește despre ultimele rezultatele ale companiei, provocări și planuri de viitor.

 

- În ultimii ani CET-Nord SA a trecut printr-un proces amplu de reorganizare. Ce presupune acest proces?

- „CET-Nord” este o entitate de interes public care prestează un serviciu social important de asigurare a municipiului Bălți cu agent termic. Totodată, compania produce energie electrică în cogenerare. Eficiența activității întreprinderii este asigurată și depinde, în mare parte, de modul de organizare a proceselor. Din acest motiv ne-am determinat să recurgem la reorganizarea întreprinderii, lucru care ne-a permis să reducem cheltuielile operaționale și să creștem veniturile.


Detalii
18
12 2020
543

În 2021 vom continua să aducem plusvaloare în relația cu clienții prin prisma portofoliului de produse bancare digitale de la MAIB

Lumea în care trăim se digitalizează cu o viteză și mai mare sub influența pandemiei Covid-19. Suntem tot mai prezenți online, tot mai implicați, iar cerințele față de experiența noastră de utilizatori cresc și ele, fiind ghidate și de îmbunătățirea continuă a aplicațiilor pe care le utilizăm, optimizarea timpului necesar căutării sau realizării unor acțiuni. Cum contribuie la sprijinirea afacerilor instrumentele bancare digitale vom afla de la Vicepreședintele Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank, Oleg Paingu.


Detalii
06
11 2020
498

e-TAXCON 20: evenimentul a trecut, impresiile rămân

Pandemia a impus mai multe provocări, inclusiv pentru domeniul fiscal, atât la nivel local, cât și internațional. Pentru a fi la curent cu noile măsuri implementate în contextul COVID, precum și cu alte aspecte ale fiscalității și activității economice, experți din țara noastră și  de peste hotare au avut ocazia să facă un schimb de opinii în cadrul conferinței online e-TAXCON 20, organizate în luna septembrie de Camera de Comerț Americană din Moldova (AmCham Moldova). Mai multe detalii din culisele acestui eveniment ne oferă Mila Malairău, directorul executiv al AmCham Moldova și Veronica Sirețeanu, policy manager la AmCham Moldova, coordonator al Comitetului pe fiscalitate.

 


Detalii