29
06 2015
737

Bilanțul săptămânii la frontieră

Pe parcursul săptămânii trecute vinieta a mai adus 1 milion 700 mii lei în bugetul de stat. Potrivit Serviciului Vamal, pe parcursul săptămânii trecute, au fost eliberate 9.049 de viniete. Despre alte încălcări contracarate de vameși, dar și despre taraficul la frontieră în perioada vizată, aflați în continuare.

În perioada 22-28 iunie au fost depistate 8 cazuri și aplicate amenzi în legătură cu falsificarea Vinietei în sumă de 24 mii lei. Tot pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate alte 81 cazuri contravenţionale la vamă, în baza cărora au fost aplicate amenzi în sumă de peste 181 mii lei.

Frontiera Republicii Moldova, atât pe sensul de ieșire cît și pe sensul de intrare în țară, a fost traversată de circa 52 de mii de autoturisme, peste 14 mii autocamioane și în jur de 2072 autocare. De menționat, că cele mai multe unități auto au traversat frontiera de stat a RM prin frontiera moldo-română și anume: Postul vamal Sculeni-Sculeni (auto), Postul vamal Leușeni-Albița și Postul vamal Giurgiulești-Galați.

De altă parte, raportul poliției de frontieră pentru perioada 22 – 28 iunie 2015, arată că 16 cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova; 2 persoane au încălcat frontiera de stat.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 373.296 traversări. În perioada de referință, la 13 cetățeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, alți 9 au fost deportați. În UE a fost limitată intrarea pentru 21 conaționali și 9 au fost deportați.

via | mbc.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.