Știri

Anatol Arapu a expediat pe adresa tuturor ministerelor și instituțiilor subordonate Guvernului o scrisoare oficială

Ministrul Finanțelor, Anatol Arapu, a expediat pe adresa tuturor ministerelor și instituțiilor subordonate Guvernului o scrisoare oficială, prin care anunță că finanțarea acestora de la Bugetul de Stat se va efectua doar pe cheltuielile cele mai necesare. Este vorba despre cheltuieli de personal, cheltuieli de regie și alte cheltuieli fără de care instituțiile respective nu ar putea funcționa, relateaza deschide.md. În rest, cheltuielile ce țin de procurări, reparații și investiții urmează să fie suspendate atât la componenta de bază, cât și la componentele mijloace speciale și fonduri speciale, se arată în scrisoare. La baza acestei decizii stă lipsa unui program de colaborare între Guvernul Republicii Moldova și Fondul Monetar Internațional.
Concomitent, în legătură cu evoluțiile macroeconomice, insuficiența surselor interne (VMS și veniturile din privatizare) și externe (împrumutul Băncii Mondiale, DPO) de finanțare a deficitului bugetar aprobat, se impune aplicarea procedurii de suspendare și pe celelalte tipuri de cheltuieli, - subliniază ministrul Finanțelor.
Această activitate este impusă de faptul că, Guvernul în exercițiu este în imposibilitate de a iniția procedura de rectificare a bugetului de stat. La problema în cauză se va reveni odată cu investirea noului Guvern și reluarea consultărilor cu Fondul Monetar Internațional, se mai arată în documentul care a intrat în posesia Deschide.MD. Scrisoare oficială Vom menționa că și premierul interimar Natalia Gherman a solicitat, în debutul ședinței de astăzi a Guvernului, tuturor miniștrilor să suspende toate activitățile ce implică mijloacele financiare. Gherman a spus că, potrivit legislației în vigoare, Guvernul acum se va ocupa doar de subiecte administrative. Acest lucru se va întâmpla până când nu va fi învestit un nou Guvern de către Parlament.



via | deschide.md

2581 vizualizări

Data publicării:

02 Iulie /2015 10:56

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

Anatol Arapu | cheltuieli | ministere | Scrisori MF

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon