Știri

IFS Florești: activități ilicite în domeniul comerțului

Inspectoratul Fiscal de Stat pe raionul Florești în perioada 27 iulie – 7 august curent a continuat efectuarea verificărilor operative, scopul fiind depistarea cazurilor de desfășurare a activități de întreprinzător ilicite, contracararea evaziunii fiscale, informarea cetățenilor privind modul și actele necesare pentru a-și legaliza activitatea. Verificările operative au avut loc în piețele din 7 localități din raza de deservire, fiind depistate:
  • 30 cazuri de desfășurare de activități ilicite de întreprinzător, inclusiv în domeniul comerțului cu amănuntul 20 cazuri, fiind perfectate 31 procese verbale-administrative în baza art. 263 alin.(1) al Codului Contravențional;
  • 3 cazuri de neutilizare a MCC disponibile, contrar prevederilor Hotărârii Guvernului nr.474 din 28.04.2008;
  • 2 cazuri de neprezentare a documentelor de proveniență a mărfurilor expuse spre comercializare, fiind încălcat art.8 alin.(2) lit. f) din Codul Fiscal.
Pentru încălcarea prevederilor legislației în vigoare contribuabililor le-au fost aplicate sancțiuni administrative în sumă totală de 30000 lei și sancțiuni fiscale în sumă totală de 25000 lei. Întru asigurarea Programului de conformare cu scopul asigurării conformării voluntare a contribuabililor au fost efectuate 5 vizite fiscale la agenții economici incluși în plan. Paralel, la 64 contribuabili au fost înmânate scrisori-tip de conformare concomitent cu inventarierea subiecților și obiectelor impunerii din or. Florești. În perioada de referință a fost organizată o ședință de lucru cu primarii raionului și serviciile desconcentrate din teritoriu, în cadrul căreia primarii au fost informați despre acțiunile stipulate în Planurile comune de activitate ale Inspectoratului Fiscal și Autoritățile Publice Locale, nivelul lor de executare. Tot în această perioadă, au avut loc întruniri cu specialiștii din șase primării la tema corectitudinii formării și respectarea termenelor de prezentare a Deciziilor privind stabilirea și aplicarea taxelor locale pentru anul 2015, în contextul Legii nr.47 din 27.03.2014.




via | www.fisc.md

1616 vizualizări

Data publicării:

10 August /2015 16:26

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

IFS | Floreşti | activități ilicite | piata | domeniul comerțului

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon