avatar

Evenimente/Anunturi

Anunțarea evenimentelor ce tin de domeniul economic, fiscal si social

25
11 2020
79

Curs 1C: Contabilitate. Versiunea 8.3

Automatizarea contabilității permite obținerea informațiilor necesare, elimină pierderile financiare, riscurile fiscale, face posibilă realizarea unor prognoze corecte pentru dezvoltarea companiei și, astfel, sporește eficacitatea acesteia.
 
În domeniul automatizării evidenței contabile și fiscale, lider pe piața moldovenească este programul 1C: Contabilitate.
Acesta te ajută să ții evidența contabilă a diferitor tipuri de activitate comercială și a câtorva firme într-o singură bază de date. Este capabil să se adapteze perfect la tipul de activitate al întreprinderii, reducând la minimum munca unui contabil și a personalului administrativ. Astfel, ai toată contabilitatea într-un singur program.
 

Detalii
24
11 2020
174

Contabilizarea cheltuielilor de deplasare

În condițiile globalizării economiei, apare necesitatea delegării de către entitate a salariaților atât  în deplasări interne (în interiorul țării) cât și externe, pentru a contribui sub diverse forme la realizarea de venituri.

 

Astfel, este pusă problema cheltuielilor de deplasări în țară și în străinătate: prevederi legale aplicabile, regimul fiscal-contabil, dar și modul de documentare corespunzătoare a acestora.

 

Deopotrivă, pentru dezvoltarea afacerilor, obișnuim să acordăm partenerilor de afaceri diverse cadouri ori tratații (mese la restaurant), în vederea consolidării relațiilor cu aceștia. În legislația fiscală aceste costuri sunt denumite „cheltuieli de reprezentanță/protocol”.

 


Detalii
23
11 2020
108

Totalizarea anului în agricultură. Politici contabile pentru 2021

Agricultura este una din activitățile de bază caracteristice pentru Republica Moldova. Cu siguranță, știți, deja, că problemele fiscal-contabile în domeniul agriculturii sunt multiple și specifice, cum ar fi:

  • legislația este în continuă schimbare;
  • fiecare subdomeniu al agriculturii este reglementat de un set diferit de acte normative;
  • termenele de depunere ale documentației adiacente fiecărei specializări agricole sunt diferite! Setul de documente necesare diferă, de asemenea!
  • sunt confuzii în aplicarea facilităților pentru antreprenorii din agricultură.

Detalii
23
11 2020
93

Аттестация специалистов в области охраны здоровья и безопасности труда

Уважаемые работодатели!
Г.П. «Учебный Центр в области трудовых отношений» проводит курсы аттестации специалистов в области охраны здоровья и безопасности труда. Мы приглашаем Вас на  курс по технике безопасности труда, который обязателен на каждом  предприятии в соответствии с Законом №.186 от  10.07.2008г. об охране здоровья и безопасности труда (ст. 17, п. 7). Обучение будет проведено на русском языке.
 
Дата курса – 30.11.2020 - 04.12.2020.
Цена курса – 1100 леев.

Detalii
20
11 2020
304

Curs complet de contabilitate și 1C vs 8.3: (impozitarea) online

Cursul este axat pe studiul teoretico-practic al organizării și ținerii evidenței contabile, punându-se accent pe actele legislative și normative în vigoare cu privire la contabilitate, fiscalitate; studierea în profunzime a  soft-ului 1C-Contabilitate, a platformelor e-factura, e-declarația; cunoașterea cu principalele amenzi și sancțiuni potrivit legislației, promovând astfel o contabilitate corectă.

 


Detalii
18
11 2020
191

Lucrări contabile de închidere a anului: VEN 12 și situațiile financiare (seminar)

În cadrul acestui seminar, vom răspunde la principale provocări cu care se confruntă contabilii odată cu demararea lucrărilor de a închidere anului.

 

Subiectele propuse în cadrul seminarului vor fi abordate din prisma a trei arii de interes:

  • Amortizarea mijloacelor fixe în scopuri fiscale;
  • Modul de ajustare al veniturilor și cheltuielilor în scopuri fiscale; completarea Declarației cu privire la impozitul pe venit (forma VEN 12);
  • Algoritmul de întocmire al Situațiilor financiare.

 

Program:


Detalii
17
11 2020
364

Proactive reunește contabilii din toată țara în cadrul MoldTax 2.0

MoldTax 2.0 vine și anul acesta cu noutăți contabile și fiscale, dar și studii de caz pe tematici „dureroase”.


Așadar, la 26 și 27 noiembrie 2020 va avea loc un eveniment profesional de anvergură pentru contabilii din țară.

Oficial dăm startul înscrierilor la conferința națională a contabililor MOLDTAX 2.0, cu genericul „Contabilitatea ‘20-’21: Măsuri pandemice, noutăți și recomandări fiscal-contabile”. Subiectele „vedetă” ale conferinței vor fi, desigur, implicațiile pandemiei COVID-19 asupra contabilității și fiscalității, împreună cu cele mai recente noutăți, precum și aplicarea lor în practică.


Detalii
17
11 2020
64

Contabilitatea pentru rezidenții parcului IT

Seminarul este conceput atât pentru persoanele care aspiră să activeze în cadrul departamentelor contabile ale parcurilor IT, cât și pentru cei care vor să-și aprofundeze cunoștințele pe care deja le au în domeniu, oferind noțiuni teoretice și soluții practice diverselor probleme din activitatea zilnică.

Fiind un seminar practic și util, acesta are aplicabilitate imediată.

 

Program:


Detalii