avatar

Monitorul SFS

Constituie un compartiment în care sunt publicate toate noutățile ce țin de activitatea Serviciului Fiscal de Stat

23
05 2017
21

Serviciul Fiscal de Stat aplică amenzi pentru comercializarea neconformă a ţigărilor

Serviciul Fiscal de Stat a finalizat operațiunea de verificare a agenților economici care comercializează produse de tutungerie cu amănuntul. Acțiunile au avut loc în perioada 26 aprilie — 20 mai 2017 și au avut drept scop combaterea cazurilor de neajustare a prețului la țigări în conformitate cu modificările legislației în vigoare.
Detalii
20
05 2017
225

Misiunea FMI în vizită la Serviciul Fiscal de Stat

Misiunea de asistență tehnică a Fondului Monetar Internațional, în persoana dnei Maureen Kidd, se va afla într-o vizită de lucru la Serviciul Fiscal de Stat în perioada 18 – 30 mai 2017.

Misiunea este organizată în contextul Proiectului de administrare a veniturilor, finanțat de Regatul Țărilor de Jos. Scopul aflării oficialilor la Chișinău îl constituie evaluarea implementării reformei Serviciului Fiscal de Stat. În cadrul celor 12 zile, misiunea va supune unui studiu structura actuală a SFS, modalitatea de organizare, identificând potențiale puncte slabe, venind, totodată cu recomandări de soluționare a lor. Pe parcursul misiunii, în cadrul SFS, vor fi organizate ședințe cu subdiviziunile structurale ale SFS din aparatul central și cele regionale.

Notă: Serviciul Fiscal de Stat beneficiază de asistența tehnică a Fondului monetar internațional în cadrul Proiectului de administrare a veniturilor, finanțat de Regatul Țărilor de Jos, începând cu luna august 2016 și care va avea finalitate în august 2019.


Detalii
18
05 2017
219

SFS antrenat în verificarea conformării fiscale a transportatorilor de pasageri

Angajații Serviciul Fiscal de Stat de comun cu cei de la Agenția Națională Transport Auto şi Inspectoratul Naţional de Patrulareau descins pe 17 mai 2017, pe traseul Chișinău-Orhei pentru a verifica conformarea la legislația fiscală a transportatorilor auto de pasageri de pe rutele interurbane. Acțiunea face parte din cadrul operațiunii ce a demarat la începutul lunii februarie, se va finaliza la finele lunii mai și are drept scop combaterea activității ilicite și a evaziunii fiscale.
Detalii
17
05 2017
256

Realizarea Programului de conformare voluntară a contribuabililor pentru 4 luni ale anului 2017

Serviciul Fiscal de Stat tinde să minimizeze cazurile de eschivare conștientă a contribuabililor de la plata impozitelor, taxelor şi a altor plăți obligatorii. Instituția desfășoară cu regularitate activități de conformare voluntară a contribuabililor, care au drept scop majorarea nivelului de disciplină fiscală.
Detalii
15
05 2017
134

Schimb de experiență între SFS și delegația UE privind combaterea fraudelor

Angajați ai Serviciului Fiscal de Stat au participat la un atelier de lucru cu genericul ,,Combaterea fraudelor și a economiei tenebre”. Evenimentul s-a desfășurat pe durata a două zile (10-11 mai 2017) și a fost organizat de membrii delegației Uniunii Europene în Republica Moldova în cooperare cu SFS. La întrunire au participat reprezentanți ai delegației Uniunii Europene și ai Ambasadei Republicii Lituania, șefi de direcție din cadrul SFS.
Detalii
27
04 2017
740

SFS aplică sancţiuni

Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat un șir de acțiuni de control axate pe depistarea cazurilor de practicare a activității ilicite de întreprinzător. Verificările au avut loc în perioada 3 – 22 aprilie 2017, pe întreg teritoriul țării, și au cuprins comerțul ilicit stradal, prestarea serviciilor de arat și alte lucrări în agricultură, dar și alte servicii.
Detalii