avatar

Monitorul SFS

Constituie un compartiment în care sunt publicate toate noutățile ce țin de activitatea Serviciului Fiscal de Stat

22
08 2017
412

Serviciul Fiscal de Stat a menţionat cei mai onești contribuabili

Evenimentul a avut loc astăzi, 22 august, în sala de ședințe a Serviciului Fiscal de Stat, unde au fost invitați reprezentanți ai agenților economici contribuabili mari.

Serviciul Fiscal de Stat a menționat 25 de agenți economici pentru aportul lor în promovarea civismului fiscal și conformare la onorarea obligațiilor fiscale pentru anul 2017.
Detalii
21
08 2017
1023

Posturile fiscale sporesc veniturile agenţilor economici

Serviciul Fiscal de Stat continuă monitorizarea și controlul zonelor de agrement pe întreg teritoriul țării. Acestea au demarat la începutul sezonului estival și vor continua până la finele acestuia. Scopul acțiunilor este conformarea, dar și asigurarea unei administrări fiscale eficiente a contribuabililor care prestează servicii în zonele de agrement, prevenirea și combaterea cazurilor de încălcare a prevederilor legislației în vigoare.

Ca urmare a unei evaluări a nivelului de conformare a agenţilor economici din mai multe ramuri ale economiei naţionale, Serviciul Fiscal de Stat a stabilit riscuri majore de admitere a încălcărilor fiscale de către contribuabilii care prestează servicii de agrement. În acest context, inspectorii fiscali au analizat indicatorii declarați de 73 de agenți economici din domeniul respectiv.
Detalii
18
08 2017
617

Sancțiune contravențională pentru muncă „la negru” și salariu „în plic”

În premieră, un agent economic va fi sancţionat contravențional pentru încălcarea legislației muncii și achitarea salariului fără reflectarea acestuia în evidența contabilă. Serviciul Fiscal de Stat a înregistrat ilegalitatea în luna aprilie a anului curent.

Angajații SFS au acumulat probe suficiente care să demonstreze utilizarea de către contribuabil a schemelor de achitare a salariului în plic.
Detalii
11
08 2017
64

SFS a oferit circa 91 mii de consultaţii telefonice

Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat a recepționat 90804 apeluri telefonice pe parcursul a 7 luni ale anului curent. Dintre acestea doar în luna iulie au fost recepţionate 11938 apeluri. Centrul Unic de apel al SFS a înregistrat 79082 cereri cu referire la asistență tehnică, iar 11722 apeluri ţin de utilizarea serviciilor fiscale electronice și la aplicarea legislației fiscale.
Detalii
01
08 2017
139

Majorarea veniturilor administrate de Serviciul Fiscal de Stat

În primele şapte luni ale anului curent SFS a asigurat acumulularea la Bugetul public național a 18,3 mlrd. lei. Doar în luna iulie Serviciul Fiscal de Stat a înregistrat o creștere a veniturilor administrate cu 24% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, iar pentru șapte luni ale anului 2017 au crescut, comparativ cu perioada similară a anului 2016, cu 18,2 %, sau cu 2,8 mlrd. lei. Comparativ cu sarcina stabilită (17,2 mlrd. lei), se atestă o depășire cu 1,1 mlrd. lei sau cu 6,5%. Doar în luna iulie SFS a încasat la BPN 2,7 mlrd. lei, ceea ce constituie o creștere cu 517,9 mil. lei.
Detalii
28
07 2017
205

Obligaţiile fiscale achitate și calculate la bugetul public national

În completarea informaţiei publicate pe 27 iulie curent în Monitorul SFS, Vă informăm că în rezultatul acțiunilor întreprinse față de contribuabilii încluși în Programul de conformare de Serviviul Fiscal de Stat se constată că, în total pe Republică, sunt realizate:

I. Obligaţiile fiscale achitate la bugetul public national
Detalii
27
07 2017
528

Conformarea contribuabililor cu riscuri de neconformare fiscală

Serviciul Fiscal de Stat asigură examinarea permanentă și identificarea segmentelor din economia națională cu risc sporit de neconformare fiscală. În scopul executării principalelor atribuții și obiective sunt aplicate măsurile de conformare voluntară.

Conform Ordinului SFS a fost aprobată lista contribuabililor cu riscuri de neconformare fiscală, în număr de 5828 contribuabili, care începând cu 01.04.2017 sunt monitorizați de către SFS prin prisma Programului de conformare voluntară.
Detalii
25
07 2017
559

Concurs pentru ocuparea funcţiilor vacante din cadrul SFS

Serviciul Fiscal de Stat anunță concurs pentru ocuparea a 8 funcții publice vacante, dintre care:

  • 1 funcţie temporar vacantă de specialist principal al Direcţia evidenţă decontări cu personalul în cadrul Direcţiei generale economie și finanțe;
  • 1 funcție vacantă de inspector principal al Secției deservire persoane fizice din cadrul Direcţiei deservire fiscală a Direcţiei generale administrare fiscală mun. Chişinău;

Detalii