avatar

Video ghid

Articole promoționale

01
11 2021
265

(video) Indemnizația pentru creșterea copilului persoanelor asigurate

Cererea pentru acordarea indemnizației lunare pentru creșterea copilului persoanelor asigurate se completează după acordarea de către angajator a concediului pentru îngrijirea copilului de la toate unitățile în care activează solicitantul.

Cererea pentru stabilirea indemnizaţiilor se depune la casa teritorială la locul de domiciliu al solicitantului, precum și prin intermediul Serviciului ”e-Cerere Indemnizații adresate familiilor cu copii”, disponibil pe pagina www.cnas.md, ce oferă oportunitatea de depunere a cererilor în mod electronic, ca alternativă la modul clasic de interacțiune cu Casa Națională de Asigurări Sociale.


Detalii

19
10 2021
314

(video) Indemnizația lunară de suport pentru creşterea până la 3 ani a copiilor gemeni sau mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină

Indemnizația lunară de suport pentru creşterea până la 3 ani a copiilor gemeni sau mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină se stabilește de la data nașterii copiilor, la solicitarea unuia dintre părinți, atât persoanelor asigurate, cât și celor neasigurate.

 

Pentru a beneficia de indemnizație,  persoanele pot depune cererea și prin intermediul serviciului „e-Cerere Indemnizații adresate familiilor cu copii”, disponibil pe pagina web www.cnas.md -  ce oferă oportunitatea de depunere a cererilor în mod electronic, ca alternativă la modul clasic de interacțiune cu Casa Națională de Asigurări Sociale.


Detalii

13
10 2021
186

(Video) Indemnizația paternală: cum depunem cererea online?

Dreptul la indemnizaţie paternală se acordă tatălui asigurat în sistemul public de asigurări sociale, angajat în baza contractului individual de muncă sau aflat în raport de serviciu în baza actului administrativ, pentru îngrijirea copilului nou-născut, cu domiciliul sau reşedinţa în Republica Moldova.

 

Pe lângă metoda tradițională de depunere a cererii, solicitanții pot obține dreptul la indemnizație și prin intermediul Serviciului de aplicare online „e-Cerere Indemnizații adresate familiilor cu copii”, disponibil pe pagina oficială a Casei Naționale de Asigurări Sociale www.cnas.md.


Detalii
04
10 2021
267

Video: Indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului cu vârsta până la 2 ani (persoane neasigurate)

Casa Națională de Asigurări Sociale prezintă metoda de depunere a cererilor pentru a beneficia de indemnizația lunară de îngrijire a copilului cu vârsta până la 2 ani (pentru persoanele neasigurate), prin intermediul Serviciului de aplicare online „e-Cerere Indemnizații adresate familiilor cu copii”. Aceasta poate fi depusă atât pentru copii născuți  în Republica Moldova, precum și pentru cei născuți în străinătate.


Detalii

21
09 2021
604

(Video) Indemnizația unică la nașterea copilului. Depunerea cererii online

Știai că pentru a depune cererea ca să beneficiezi de indemnizația unică la nașterea copilului nu mai este nevoie să de deplasezi la oficiul teritorial al Casei Naționale de Asigurări Sociale?
 
CNAS îți prezintă, în ghidul video de mai jos, modalitatea de depunere a cererilor pentru indemnizația unică la nașterea copilului prin intermediul Serviciului de aplicare online „eCerere Indemnizații adresate familiilor cu copii”. Menționăm că cererea online poate fi depusă atât pentru copiii născuți în Republica Moldova, cât și pentru copii născuți în străinătate.


Detalii

16
09 2021
278

Video: Programarea online la CTAS

În ultima perioadă, îndeosebi în contextul pandemiei, serviciile online au devenit tot mai populare și mai solicitate în rândul populației, oferind, în primul rând, operativitate, calitate și eficiență în prestarea serviciilor.

 

Astfel, beneficiarii de prestații sociale au oportunitatea de a se programa la Casele Teritoriale de Asigurări Sociale (CTAS) în regim online. Aceast serviciu reduce considerabil din timpul beneficiarului prin evitarea cozilor formate la ghișee, iar datele cu caracter personal sunt în siguranță!

 


Detalii
27
05 2021
464

(Video) Crearea contului de utilizator pe pagina https://monitorul.fisc.md/

Până la etapa de accesare a ediției electronice, fiecare utilizator trebuie să dispună de un cont pe pagina web www.monitorul.fisc.md. 


În acest context, ghidul video creat de PP “Monitorul fiscal FISC.MD” oferă  explicații cu privire la procesul de creare a contului de utilizator pe pagină, prin completarea unor rubrici prestabilite de sistem.   


Procedura este descrisă în ghidul video anexat!


Detalii

21
05 2021
420

(Video) Autentificarea, restabilirea și modificarea parolei pe pagina https://monitorul.fisc.md/

Ghidul video a fost elaborat de către P.P. „Monitorul fiscal FISC.md” cu scopul de a oferi utilizatorilor ediției electronice claritate și suport în procesul de autentificare pe pagina web www.monitorul.fisc.md

 

În condițiile în care utilizatorul a uitat parola de acces sau dorește modificarea acesteia din motive de securitate, există posibilitatea de restabilire/ modificare prin efectuarea unor pași simpli.


Detalii

17
05 2021
398

Ghid video: Subvenționarea potențialilor angajați

Serviciul Fiscal de Stat a lansat pe pagina-web oficială a instituției motorul de căutare care permite verificarea în regim on-line a persoanelor care pe o perioadă de cel puțin 12 luni consecutive ce preced lunii de angajare nu au fost indicate drept beneficiari ai veniturilor salariale. Noul compartiment a fost instituit ca urmare a aprobării Regulamentului privind subvenționarea locurilor de muncă, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 49/2021.


Detalii
29
10 2020
8253

(video) Trecerea ceasurilor maşinilor de casă şi control cu memorie fiscală la ora de iarnă

Сonform prevederilor pct. 8 lit.e) din Regulamentul cu privire la aplicarea maşinilor de casă şi control pentru efectuarea decontărilor în numerar, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 141 din 27 februarie 2019, contribuabilii sunt obligaţi să utilizeze maşini de casă şi control cu memorie fiscală (MCC) în stare de funcţionare. Una din cerinţele în care MCC se consideră în stare de funcţionare este dacă aceasta imprimă pe documente data calendaristică curentă şi timpul cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real (excepţie făcând devierea cu o oră în perioada de trecere de la ora de vară /iarnă la ora de iarnă/vară, care nu va depăşi data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs).
Detalii