06
03 2015
3115

Vor fi obligate persoanele fizice care intenționează să-şi schimbe domiciliul permanent din Republica Moldova în altă țară, să prezinte Declarația în termenul prevăzut de legislație pentru depunerea Declarației, adică, pînă la 25 martie al anului următor anului fiscal de gestiune sau pentru acestea este prevăzut un alt termen de prezentare?

25 martie — termenul limită de prezentare a Declarației și achitare a impozitului pe venit de către persoanele fizice rezidente. Dacă contribuabilul intenționează să-şi schimbe domiciliul permanent din Republica Moldova în altă țară, el este obligat să prezinte Declarația cu privire la impozitul pe venit, în modul stabilit de Guvern, pentru întreaga perioadă a anului de gestiune cît a fost rezident (art. 83 alin. (7) din CF). Termenul limită de depunere a Declarației pentru persoanele respective va fi pînă în ultima zi de lucru ce precede ziua de plecare din Republica Moldova. Prin urmare, în cazul în care persoana fizică intenționează să-și schimbe domiciliul permanent din Republica Moldova în altă țară, aceasta nu urmează să aștepte data de 25 martie al anului următor anului fiscal de gestiune, dar va depune Declarația în ultima zi de lucru ce precede ziua de plecare din Republica Moldova.

1 comentarii

avatar
Buna ziua,

Cum procedez in cazul in care nu am facut declaratia impozitului pe venit pe 2014, dar mi-am schimbat resedinta in iunie 2014?
Tin sa mentionez ca schimbarea domiciliului nu a fost planificata. Initial am plecat in misiune de serviciu si in urma negocierilor am schimbat angajatorul si nu am mai revenit.

Planific sa revin in tara in august 2015. As putea declara atunci? Este nevoie sa achit vreo amenda? Care ar fi marimea acesteia?

Cu respect,
Dumitru
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.