avatar

Abecedarul fiscal

Compartiment destinat viitorilor contribuabili și are drept scop relatarea principiilor de baza ale impozitarii, a tipului și rolului impozitelor

13
03 2017
1981

Bugetul

Dragi copii, al nostru alfabet
A ajuns la cuvântul buget!
Ce înseamnă, cine ştie?
Hai să vedem în poezie…
Detalii
22
02 2017
1202

Banii. Din istoria lor

Am ajuns la a doua literă din alfabet şi am decis să vorbim despre ceva care în fiecare zi este utilizat de fiecare dintre noi – banii. Poate nu chiar direct fac parte din domeniul fiscal, însă, fără ei nu putem vorbi de Buget, Impozite, TVA etc.
Detalii
03
01 2017
1297

Accizele, povestite copiilor

Dragii noștri mici cititori, suntem siguri că doriți să aflați cât mai multe lucruri despre lumea care vă înconjoară, pentru că, așa este și firesc la vârsta voastră.

La sigur sunteți interesați să știți mai multe despre medicină, natură, viața pe pământ sau, de ce nu, despre un domeniu vast, interesant și mai puțin cunoscut de voi – domeniul fiscal.
Detalii
28
09 2016
1383

Impozitele pentru bunurile imobiliare povestite copiilor

Dragi copii, fiecare dintre voi are o casă în care locuiește împreună cu familia, sau poate un apartament. Cei dintre voi care locuiesc la țară aveți câțiva ari de pământ pe care-l prelucrați. Cum credeți, pentru acestea trebuie să achităm vreun impozit?
Detalii
29
08 2016
1317

Copii, să vorbim despre impozite!

Dragi copii, aţi auzit vreodată cuvântul impozit?

Dacă aţi întâlnit acest termen şi nu aţi întrebat părinţii ce presupune el, atunci ar fi cazul să-i rugaţi să vă explice ce înseamnă impozitul, pentru ca atunci când veţi fi mai mari să aveţi mai multe răspunsuri și mai puține întrebări la acest subiect.

Cel mai probabil aţi avut ocazia să auziţi cuvântul la televizor sau în familie, pentru că la școală, mai ales în clasele mici, nu prea se discută, sau se vorbește în detalii despre aceasta. Noi vom încerca să vă povestim despre ce este un impozit și cu ce se mănâncă, ce rol au impozitele și de ce conștientizarea necesității achitării lor ne vor ajuta să trăim mai bine.
Detalii
06
04 2016
1026

Национальный банк приглашает школьников в «путешествие в мир денег»

Национальный банк (НБМ) выпустил в партнерстве с Европейским фондом Юго-Восточной Европы (EFSE) научно-популярные издания по финансовому образованию детей.
Detalii
25
03 2016
1260

Bugetul familiei pe înţelesul copiiilor

Deseori copiii aud discuţii între părinţi referitoare la bugetul familiei. Ce-o fi asta bugetul familiei, s-ar întreba copiii? Posibil ei încercă să descifreze această expresie: familie, e clar, dar buget? Bugetul familiei este ceva al familiei...Dacă ar auzi despre banii familiei, cred că mai repede şi-ar da seama despre ce este vorba.
Detalii
18
03 2016
1180

"Город Мечты": детям о налогах

Государственная Налоговая Служба Украины создала мультипликационный фильм «Город Мечты», в котором в интересной и доступной для детей форме рассказывается о налогах.
Detalii
26
04 2013
3292

Educaţia fiscală a copiilor – piatra de temelie a conformării benevole

Sunt sigură că mulţi din cei care vor vedea titlul articolului s-ar putea gîndi că copiii nu sunt afectaţi de impozite şi că instruirea lor la tema dată este absolut inutilă. În opinia mea, ideea dată nu este întru totul adevărată. Deseori copiii pot auzi în mass-media cuvintele impozite şi buget; în magazin, făcînd cumpărăturile pot observa că pentru un singur produs sunt indicate două preţuri — cu şi fără T.V.A., ba chiar îşi pot auzi proprii părinţii vorbind despre careva plăţi faţă de stat, care ar reprezenta impozite şi taxe.

În contextul dat, nu trebuie să neglijăm faptul că percepţia de bine şi rău se cultivă anume în copilărie şi viitorul nostru, al celora care suntem la moment adulţi, depinde de această percepţie. Or, de gradul de responsabilitate civică de care vor da dovadă copii noştri devenind maturi depinde nivelul traiului în viitor, inclusiv şi pensia care ne va fi plătită.
Detalii