avatar

Abecedarul fiscal

Compartiment destinat viitorilor contribuabili și are drept scop relatarea principiilor de baza ale impozitarii, a tipului și rolului impozitelor

16
10 2019
123

Învățăm și ne relaxăm împreună, partea III

Publicația Periodică „Monitorul Fiscal FISC.md” continuă publicarea pe ultimele pagini a informației de cultură generală, de data aceasta vă propunem curiozități fiscale, pagini din istorie despre impozitarea în Moldova Medievală, precum și conexiuni financiare.
Detalii
13
08 2019
356

Învățăm și ne relaxăm împreună, partea II

Publicația Periodică „Monitorul Fiscal FISC.md” continuă publicarea pe ultimele pagini a informației de cultură generală, dar și un crossword… fiscal. Sperăm că acesta să vă ajute să verificați cunoștințele care le aveți, iar în unele cazuri chiar să obțineți unele noi.
Detalii
26
06 2019
967

Învățăm și ne relaxăm împreună

Publicația Periodică „Monitorul Fiscal FISC.md” tinde spre creștere continuă și diversificarea tematicilor, ceea ce demonstrăm zi de zi. Totuși, suntem conștienți că cititorii noștri sunt nu doar angajați antrenați în domeniul său de activitate, dar și personalități care merită o clipă de răgaz. Deoarece, vorba clasicului, odihna este schimbarea genului de activitate, vă propunem ideea includerii în revistă, pe ultimele pagini, a informației de cultură generală, dar și un crossword… fiscal. Sperăm că acesta vă va ajută să verificați cunoștințele care le aveți, iar în unele cazuri chiar să obțineți unele noi.

Deoarece plasăm această informație în regim de testare, nu divulgăm numele autorului care va avea grijă de pagină. Totodată, solicităm să vă expuneți asupra conținutului acesteia și să ne sugerați idei noi, care le-am putea realiza, cu mult drag, pentru Dvs.
Detalii
13
03 2017
2135

Bugetul

Dragi copii, al nostru alfabet
A ajuns la cuvântul buget!
Ce înseamnă, cine ştie?
Hai să vedem în poezie…
Detalii
22
02 2017
1494

Banii. Din istoria lor

Am ajuns la a doua literă din alfabet şi am decis să vorbim despre ceva care în fiecare zi este utilizat de fiecare dintre noi – banii. Poate nu chiar direct fac parte din domeniul fiscal, însă, fără ei nu putem vorbi de Buget, Impozite, TVA etc.
Detalii
03
01 2017
1423

Accizele, povestite copiilor

Dragii noștri mici cititori, suntem siguri că doriți să aflați cât mai multe lucruri despre lumea care vă înconjoară, pentru că, așa este și firesc la vârsta voastră.

La sigur sunteți interesați să știți mai multe despre medicină, natură, viața pe pământ sau, de ce nu, despre un domeniu vast, interesant și mai puțin cunoscut de voi – domeniul fiscal.
Detalii
28
09 2016
1499

Impozitele pentru bunurile imobiliare povestite copiilor

Dragi copii, fiecare dintre voi are o casă în care locuiește împreună cu familia, sau poate un apartament. Cei dintre voi care locuiesc la țară aveți câțiva ari de pământ pe care-l prelucrați. Cum credeți, pentru acestea trebuie să achităm vreun impozit?
Detalii
29
08 2016
1574

Copii, să vorbim despre impozite!

Dragi copii, aţi auzit vreodată cuvântul impozit?

Dacă aţi întâlnit acest termen şi nu aţi întrebat părinţii ce presupune el, atunci ar fi cazul să-i rugaţi să vă explice ce înseamnă impozitul, pentru ca atunci când veţi fi mai mari să aveţi mai multe răspunsuri și mai puține întrebări la acest subiect.

Cel mai probabil aţi avut ocazia să auziţi cuvântul la televizor sau în familie, pentru că la școală, mai ales în clasele mici, nu prea se discută, sau se vorbește în detalii despre aceasta. Noi vom încerca să vă povestim despre ce este un impozit și cu ce se mănâncă, ce rol au impozitele și de ce conștientizarea necesității achitării lor ne vor ajuta să trăim mai bine.
Detalii
06
04 2016
1117

Национальный банк приглашает школьников в «путешествие в мир денег»

Национальный банк (НБМ) выпустил в партнерстве с Европейским фондом Юго-Восточной Европы (EFSE) научно-популярные издания по финансовому образованию детей.
Detalii
25
03 2016
1418

Bugetul familiei pe înţelesul copiiilor

Deseori copiii aud discuţii între părinţi referitoare la bugetul familiei. Ce-o fi asta bugetul familiei, s-ar întreba copiii? Posibil ei încercă să descifreze această expresie: familie, e clar, dar buget? Bugetul familiei este ceva al familiei...Dacă ar auzi despre banii familiei, cred că mai repede şi-ar da seama despre ce este vorba.
Detalii