Știri

A fost lansat apelul II de depunere a cererilor pentru granturi oferite de proiectul AGGRI pentru crescătorii de ovine și caprine

 

Începând de astăzi, 20 mai și până la data de 2 august curent, va fi activ apelul II de depunere a cererilor pentru granturi oferite de proiectul AGGRI pentru crescătorii de ovine și caprine din Republica Moldova, informează AIPA.

 

Granturile, în valoare maximă de $ 1 mil. per beneficiar, sunt destinate susținerii investițiilor în dezvoltarea infrastructurii de producere și procesare în sectorul zootehnic. Totodată, fermierii eligibili trebuie să asigure o cofinanțare de cel puțin 50% din valoarea totală a investiției eligibile. Solicitanții trebuie să demonstreze și existența cofinanțării prin mijloace proprii, credite bancare sau alte surse, înainte de semnarea contractului de grant.

 

Solicitanți eligibili sunt fermierii individuali și grupurile de producători înregistrați și activi pe teritoriul Republicii Moldova, excluzând orașele Chișinău și Bălți. Aceștia trebuie să fie deținători legali ai bunurilor imobile și mobile implicate în investiție.

 

Documentele necesare: cererea de grant trebuie să fie însoțită de un set complet de documente, inclusiv planul de afaceri pe 5 ani, documentația tehnică preliminară și avizele necesare.

 

Investiții eligibile:

  • Construcția și modernizarea exploatațiilor zootehnice;
  • Dotarea exploatațiilor cu utilaje și echipamente tehnologice;
  • Dezvoltarea infrastructurii pentru procesarea laptelui și cărnii;
  • Investiții în infrastructura aferentă, cum ar fi sistemele de alimentare cu energie și apă;

 

Lista completă a criteriilor de eligibilitate, precum și documentele care urmează a fi prezentate împreună cu cererea pot fi accesate aici.

 

 Dosarele pot fi depuse la direcțiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

 

Notă: Proiectul Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură (AGGRI) va fi implementat până în anul 2029, fiind integrate următoarele domenii și direcții prioritare de intervenție pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii:

  • Dezvoltarea sectorului zootehnic, cu accente pe: reziliența energetică, modernizarea fermelor și sporirea șeptelului cu genetică performantă;
  • Reabilitarea a 3 sisteme centralizate de irigare - indispensabile pentru a spori reziliența sectorului agricol la schimbările climatice;
  • Consolidarea capacităților instituționale ale entităților de profil: AIPA, ANSA, Centrul de Consiliere Agricolă și Rurală, crearea centrelor de excelență veterinară care vor asigura informarea și prestarea de servicii crescătorilor de animale etc.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

174 vizualizări

Data publicării:

20 Mai /2024 11:00

Catalogul tematic

Noutăți fiscale

Etichete:

depunere | crestere | bovine | concurs de granturi

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon