Știri

client.chamber.md: expertiză și evaluare online

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) continuă dezvoltarea platformei online www.client.chamber.md în scopul modernizării și simplificării serviciilor prestate în domeniul expertizei mărfurilor, evaluării bunurilor și emiterii de certificate de origine preferențiale. Din luna iunie 2021, CCI emite rapoarte electronice privind expertiza și evaluarea, ceea ce va permite întreprinderilor să utilizeze toate serviciile disponibile pe platformă exclusiv online.

 

Astfel, suplimentar la depunerea cererilor online pe platforma client.chamber.md, beneficiarul va putea primi documentul solicitat în format electronic (semnat cu semnătura electronică), prin email. Raportul semnat cu semnătură electronică are aceeași valoare juridică ca și cel eliberat anterior pe suport de hârtie.

 

 

Peste 50 de întreprinderi moldovenești au apreciat deja avantajele client.chamber.md

 

În momentul de față, când antreprenorii și-au stabilit obiective de optimizare a costurilor, iar numărul tranzacțiilor online este în continuă creștere, noua platformă  devine un instrument necesar și solicitat pentru afaceri. Peste 50 de agenți economici din domeniul industriei și produselor agricole s-au conectat deja la Platforma www.client.chamber.md, apreciind avantajele acesteia.

 

Onceanu Irina, director „ZAM ZAM ACTIV” SRL, Ialoveni

Compania noastră a încercat platforma online a CCI pentru a obține rapoartele de origine la nucile pe care le exportăm. Apreciem implementarea platformei, deoarece este performantă, eficientă și salutăm trecerea la eliberarea rapoartelor și certificatelor în format electronic. În cabinetul personal al companiei creat putem în orice moment să vedem toate cererile și actele solicitate și la ce etapă de examinare sunt. Sperăm că în viitor toate serviciile CCI vor fi digitalizate.

 

Rojnov Eugen, manager logistica „Euro Yarns” SRL, Ungheni

Comod și rapid - acestea sunt două avantaje-cheie ale tranziției companiei noastre către platforma online CCI. Încercăm să fim cât mai informați cu privire la toate inovațiile și vedem acest lucru drept avantajul nostru competitiv. Cred că toți antreprenorii simt acest lucru și vor depăși rezistența angajaților lor la tot ce este nou.

 

Pentru întreprinderea noastră automatizarea și digitalizarea sunt cheia succesului. Toate procesele de producție sunt automatizate, echipamentele sunt deservite de specialiștii noștri cu conexiune la distanță a colegilor din străinătate. Deci am fost pregătiți pentru constrângerile asociate cu pandemia COVID-19.

 

Utilizarea platformei client.chamber.md este foarte simplă.

 

Pentru primul pas, expediați o cerere de înregistrare pe platforma online la adresa electronică client@chamber.md și client.cciarm@gmail.com sau apelați la numerele de telefon: (022) 23 87 81, 079 476 109, 069 448 826 cu oferirea informației: Denumirea companiei și IDNO-ul Companiei.

 

Pentru mai multe detalii despre utilizarea platformei online, accesați link-ul.

Transformarea digitală a serviciilor Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova

În ultimii ani, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova implementează activ strategia pentru transformarea digitală a serviciilor sale. În contextul restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, în 2020 CCI a RM a îndemnat mediul de afaceri să utilizeze serviciile digitale pentru a reduce impactul restricțiilor asupra activității comerciale. Antreprenorii pot participa deja la expoziții virtuale www.virtual-fairs.md, seminare web, consultări pe diverse teme, forumuri de afaceri, dar și pot solicita expretiza, evaluarea mărfurilor și serviciilor online. Până la sfârșitul anului este planificată adăugarea a încă trei servicii pe platforma online www.client.chamber.md:

Carnet ATA pentru export temporar;

Certificate electronice de origine;

Avize de atestare a impedimentului justificator - forță majoră.

Lucrările continuă și la platforma de învățare la distanță Academy.chamber.md; precum și la Registrul membrilor Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

 „Platforma www.client.chamber.md a fost lansată în luna septembrie 2020 cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul Proiectului „Optim - Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova”, realizat de Helvetas Swiss Intercooperation în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.”

 

Pentru a fi la curent cu toate evenimentele organizate de Camera de Comerț și Industrie a RM, precum și cu serviciile oferite mediului de afaceri, urmăriți actualizările pe site-ul CCI și paginile de pe rețelele sociale:

CCI RM                   Facebook              Twitter                   LinkedIn

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei

799 vizualizări

Data publicării:

29 Iunie /2021 11:42

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

servicii electronice | antreprenori | Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon