09
10 2014
1413

Cu privire la instruirea autorităţilor publice privind noua clasificaţie bugetară şi metodologia de planificare bugetară

În perioada 7-31 octombrie 2014 Ministerul Finanţelor desfăşoară instruirea extinsă a autorităţilor publice centrale privind noua clasificaţie bugetară şi metodologia de elaborare, aprobare şi modificare a bugetului, care urmează a fi aplicate începînd cu anul 2015 pentru ciclul de planificare bugetară pentru anul 2016.

Scopul cursului respectiv de instruire este crearea capacităţilor necesare în cadrul autorităţilor publice centrale pentru aplicarea noii clasificaţii bugetare şi a noii metodologii de elaborare a bugetului, elaborate în corespundere cu prevederile Legii finanţelor publice şi responsabilităţii bugetar-fiscale nr.181 din 25 iulie 2014.

Cursul de instruire cu durata de patru zile se va realiza pe grupuri de autorităţi, conform unui grafic stabilit şi se va desfăşura în sala de instruire a Ministerului Finanţelor de pe str.Puşkin 44.

În baza informaţiei primite de la autorităţile publice centrale privind delegarea persoanelor pentru participare la instruire, se estimează a fi instruiţi circa 110 persoane din 54 autorităţi publice centrale.

Totodată remarcăm, că acest curs de instruire face parte dintr-un program mai amplu de instruiri, care a demarat în anul 2012 şi va continua pînă în 2015. Astfel, în anul 2012 circa 28 de persoane din cadrul autorităţilor publice centrale au fost instruite în calitate de formatori în domeniul clasificaţiei bugetare şi metodologiei de planificare bugetară, iar în mai 2013 s-a realizat instruirea extinsă a autorităţilor publice centrale privind metodologia de bugetare pe programe şi performanţă, la care au participat circa 100 persoane.

După finalizarea cursului în cauză, în lunile noiembrie — decembrie curent Ministerul Finanţelor preconizează instruirea privind aplicarea modulului de planificare bugetară în cadrul noului sistem informaţional de management financiar.

Planul activităţilor de instruire privind noua metodologie de planificare bugetară pe anii 2014-2015, aprobat prin Ordinul Ministrului Finanţelor nr.63 din 13 mai 2014, poate fi accesat la adresa http://mf.gov.md/about/instrmfp/progr/metod/planrep .

via www.mf.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.