Știri

Femei de afaceri din Republica Moldova și-au asumat astăzi un angajament

Mai multe femei antreprenoare din Republica Moldova s-au întrunit astăzi în cadrul unui forum pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă în derularea afacerilor. Evenimentul a fost orgaizat de Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM), cu susținerea Entității Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women). Astfel, în urma discuțiilor, femeile care au participat la acest forum și-au asumat un angajament, care prevede mai multe activități, între care:
  • crearea unui portal unic care să conțină toate resursele și informațiile în domeniul finanțării și susținerii antreprenoriat feminin;
  • crearea parteneriatelor/asocierea femeilor antreprenoare după anumite interese;
  • susținerea femeilor antreprenoare prin împărtășirea cunoștințelor în gestiunea afacerilor (mentorat, traininguri de la egal la egal, consiliere în atragerea și gestionarea resurselor creditare);
  • adoptarea principiilor de abilitare a femeilor, cum ar fi: constituirea structuri de conducere care să asigure egalitatea de gen la nivel înalt, implementarea unor modele de dezvoltare a întreprinderii, a managentului lanțului de aprovizionare, evaluarea și prezentarea către public progresul înregistrat de către companie în asigurarea egalității de gen.
Un studiu realizat de Confederaţia Naţională a Patronatului pentru 2013 arată că femeile din Moldova conduc 27% din afacerile de pe teritoriul ţării. Peste 80 la sută din acestea sunt în mediul urban, dintre care mai mult de jumătate a businessului este dezvoltat în capitală.

via agora.md

1599 vizualizări

Data publicării:

09 Decembrie /2014 16:52

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

femei | afaceri | AFAM | forum

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon