
Știri
Formarea prețului la produsele petroliere: revenirea la mecanismul anterior
Metoda actuală de stabilire a prețurilor creează condiții favorabile pentru companiile petroliere de a fi reticente la ajustarea prețurilor în sensul diminuării în perioade de ieftinire a carburanților la bursele internaționale. În condițiile în care prețul viitor de import nu poate fi prevăzut, companiile includ riscul de modificare/majorare a acestuia în prețul achitat de către consumator.
Astfel, proiectul are drept scop asigurarea unui echilibru constant între interesele consumatorilor și participanților la piața produselor petroliere în partea ce ține de stabilirea și modificarea prețurilor pentru comercializarea acestora și a gazului lichefiat.
Totodată, Guvernul propune ca la stabilirea preţurilor de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale importate în raport cu cotaţiile medii Platts să se ţină cont de categoria şi calitatea combustibilului prin aplicarea coeficienţilor de multiplicare pentru fiecare tip de produs, care sunt prevăzuţi în Metodologia formării şi aplicării preţurilor la produsele petroliere. La fiecare două săptămâni, în funcție de cotațiile Platts și Argus din perioada precedentă, ANRE va stabili prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat și le va publica pe pagina sa web.
În acest context, se va interzice comercializarea cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat la un preţ ce depăşeşte preţul plafon stabilit de ANRE. Agenția este în drept să ajusteze marja comercială în cazurile de apariție a unor factori care nu pot fi controlați de către participanţii la piaţa produselor petroliere (modificarea legislației, generarea de penurii artificiale pe piața națională și internațională a produselor petroliere etc.) și care duc la modificarea cu mai mult de 5% a marjei stabilite anterior.
Instituții:
Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"
„Acest articol aparține exclusiv P.P. „Monitorul fiscal FISC.md” și este protejat de Legea privind drepturile de autor.
Orice preluare a conținutului se face doar cu indicarea SURSEI și cu LINK ACTIV către pagina articolului”.
Autentificare
Autentificarea se poate efectua cu ajutorul adresei de E-mail sau a Login-ului
E-mail/Login *
Parola *
Contul de utilizator a fost creat cu succes. Pentru confirmarea înregistrării accesați linkul expediat la e-mailul indicat în formularul de înregistrare, care este valabil până la 30 zile calendaristice
Adresează-ne o întrebare
Dorești să obții un răspuns rapid si complex sau să ne sugerezi tematica unui articol necesar procesului tău de lucru? Loghează-te, expediază întrebarea sau sugestia și primești răspunsul experților în cel mai scurt timp la adresa de e-mail sau în profilul tău de pe pagină.
E-mail *
Comanda serviciului prin telefon
Introduceți corect datele solicitate și în scurt timp veți fi contactat de un operator
Prenumele *
Numele *
E-mail *
Telefon *
Feedback
Pentru monitorizarea statutului de prelucrare a Feedbackului expediat, recomandăm inițial să parcurgeți procesul de autentificare pe portal. Astfel, mesajul de răspuns din partea PP „Monitorul Fiscal FISC.md” la feedback se va salva și afișa în Profilul Dvs. În cazul expedierii feedback-ului fără a fi autentificat pe portal, mesajul va fi remis la adresa de e-mail.
E-mail *
E-mail *
1277 vizualizări
Data publicării:
26 Iunie /2020 08:00
Catalogul tematic
Noutăți
Etichete:
Produse petroliere | pret de vinzare | ANRE | monitorul.fisc.md
0 comentarii
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.