15
10 2014
944

Germania va oferi suport producătorilor din R. Moldova

Vicepremierul Andrian Candu, ministru al Economiei, aflat într-o vizită oficială la Berlin, Germania, a avut ieri o întrevedere cu Axel Schafer, vicepreşedintele fracţiunii SPD a Bundestagului german, care este şi membru al Comisiei parlamentare pentru cooperare economică, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al ME.

Un subiect abordat în cadrul întîlniri a vizat etapele de aplicare a Acordului de Asociere cu UE, incluzînd prevederile referitoare la Zona de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA).

În context, Axel Schafer a anunţat că Germania este pregătită să ajute producătorii din Republica Moldova.

Moldova beneficiază deja de DCFTA, fapt ce ne determină să asistăm producătorii din Republica Moldova în procesul de integrare pe piaţa Uniunii Europene. Vom oferi suport pentru ei sub formă de training-uri şi contacte, astfel încît să-şi poată ajusta producţia la standardele europene şi să beneficieze din plin de relaţia cu UE, a declarat oficialul german.

Acest subiect a fost discutat de Andrian Candu şi în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu preşedintele Asociaţiei Economiei Germane pentru Cooperarea cu Europa de Est (OMV) si cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.

În urma acestei întîlniri, Asociaţia Economiei Germane s-a oferit să fie o platformă directă a businessului german pentru Moldova şi să asigure schimbul de informaţii între companiile germane de succes şi cu experienţă obţinută în ţara noastră. Mai mult, OMV va facilita venirea altor companii germane de succes în Republica Moldova.

Asociaţia Economiei Germane pentru Cooperarea cu Europa de Est este cunoscută prin faptul că promovează activităţile economice germane în 29 de state din Europa de Est, Asia Centrală şi ţările din Caucaz.

De asemenea, vicepremierul Andrian Candu a vizitat Cancelaria Federală şi Bundestagul, unde a discutat despre situaţia politică internă a Moldovei şi despre viziunile asupra politicii regionale şi europene.

Au fost abordate şi subiecte ce ţin de comerţul liber cu UE. Participanţii la întrevedere s-au referit la avantajele şi modalităţile de integrare rapidă şi implementare a DCFTA, precum şi la chestiuni ce vizează diversitatea şi securitatea energetică pentru Republica Moldova.

Evenimentul a fost organizat de Centrul German de politici est-europene din Berlin în colaborare cu Forumul Germano-Moldav.

via moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.