31
03 2016
2702

În revista ”Monitorul Fiscal FISC.md” găsesc toată informația, de care am nevoie în activitatea mea

Revista ”Monitorul Fiscal FISC.md” a sărbătorit împreună cu autorii și cititorii săi 5 ani de la lansarea publicației pe piața media. Ce cred ei despre rolul și misiunea revistei și care este viziunea referitor la viitorul acestei publicații. Cîteva răspunsuri la această întrebare.

Veronica Vragaleva, Viceministru al finanțelor


Publicația este una, care a crescut sub ochii noștri. A fost la început o idee și a ajuns o revistă foarte căutată de contribuabili.

Aceasta se datorează nu doar colectivului redacției, care a știut să selecteze materiale de calitate, cercului de autori, ce au prezentat materialele, dar și echipei de manageri, care a atras cei mai buni specialiști să scrie pentru revistă, a identificat subiecte interesante și de actualitate pentru ca într-un timp, relativ scut, să devină o revistă ce face concurență revistelor de specialitate, editate în Moldova.


Olga Golban, șefa Direcției Impozite Directe și Impozitare Internațională, Direcția Generală Impozite și Taxe, IFPS, autor al revistei

Este un proiect, care s-a dezvoltat continuu și acest fapt se vede cu fiecare număr al revistei. Această aniversare prilejuiește o întâlnire, pe de o parte cu contribuabilii, iar pe de alta cu autorii, mai mult colegii noștri din cadrul SFS. Ne bucurăm că suntem în măsură să oferim contribuabililor un suport ca ei să înțeleagă modul corect de calculare și achitare a impozitelor și taxelor, de a avea o atitudine respectuoasă față de prevederile legislației fiscale. Este o modalitate de educare și lucrul acesta nu este simplu.

Mă bucură mult apariția variantei electronice a revistei, materialele căreia se actualizează în permanență. Un pas spre ziua de mâine ar fi ca să fie identificate soluții tehnice, astfel ca revista să poată fi citită de pe diferite gadget-uri: telefoane mobile, planșete, tablete, și aceste soluții tehnice, să permită accesarea cât mai simplă a materialelor din revistă.


Rodica Daraban, contabil compania S.C. TRINISAN & CO S.R.L.


Activez în calitate de contabilă. Și, desigur, că în procesul lucrului apar diverse situații, care necesită a fi soluționate fără amânare. Înainte ne abonam și consultam mai multe publicații. Mai apoi am înțeles că în revista ”Monitorul Fiscal” găsesc toată informația de care am nevoie în activitatea mea.

Și un aspect, care, de asemenea, mi se pare important: revista înserează opinii ale contabililor, altor specialiști privind aplicarea unor prevederi din legislația fiscală, la modul practic. Mă bucur de varianta electronică a revistei, acum o să putem și mai repede să accesăm informațiile publicate.

Succese echipei redacției și la mulți ani!


Vitalie Coceban, Administrator al ÎS Fiscservinform”

”Monitorul Fiscal” a ajuns astăzi la 5 ani de la lansare, fiind acea verigă de comunicare directă între SFS și contribuabili. Sunt bine cunoscute cuvintele, că impozitele constituie plata pe care o achită cetățeni pentru a trăi într-o țară prosperă și democratică. Menirea revistei este de a promova civismul fiscal prin școlarizare, prin informarea despre necesitatea de a achita corect impozitele calculate, de a se conforma voluntar acestei obligații.

Dar conformarea poate avea loc doar atunci când omul înțelege pentru ce el trebuie să a plătească impozite și care este procedura de achitare. Apare și întrebarea, cum sunt cheltuiți acești bani, pe care îi plătește contribuabilul. Dar la început, trebuie să fie acumulați banii, pentru a fi acoperite necesitățile sociale ale cetățenilor. Și revista are menirea ca să promoveze în societate civismul fiscal, când fiecare cetățean are, nici mai mult, nici mai puțin, datoria, fără a fi impuși, de a achita acele impozite ți taxe, reglementate de legislație.

Mă bucur că serviciile electronice devin tot mai frecvent utilizate în viața noastră, în toate sferele vieții și sper că lansarea variantei electronice a revistei va intensifica și va facilita procesul de educație a civismului fiscal în rândul contribuabililor, cetățenilor țării noastre.

Varianta electronică presupune multe elemente de feedback, de conexiune inversă, prin intermediul cărora cititorul, contribuabilul pune imediat întrebări, își expune opinia, lasă un comentariu. Astfel, echipa revistei cunoaște ”aici și acum” reacția cititorului. Este un avantaj extraordinar pentru a îmbunătăți calitatea materialelor publicate, a selecta temele care sunt interesante și actuale pentru contribuabili, pentru cetățenii țării.


Maia Tverdohleb, șefa Direcției Impozitarea Persoanelor Fizice cu Venituri Mari, autor al revistei

Au trecut 5 ani de când a fost lansată revista. Este foarte bine că cetățenii, contribuabilii pot afla poziția SFS în problemele, ce țin de impozitare. Desigur, există legislația, dar nu este un secret pentru nimeni, că aceasta nu este perfectă și uneori lasă loc pentru interpretări duble sau eronate.

Probabil, nici într-o țară legislația nu este perfectă, nu doar la noi și posibilitatea de a consulta unele lucruri în mod cert și rapid o oferă revista, și mai recent și formatul ei electronic. Personal colaborez cu revistă de la lansare ei pe piață. Desigur, cu trecerea timpului te perfecționezi, înțelegi ce așteaptă cititorul de la tine, dar oricum este o provocare permanentă pentru mine și colegii mei, care ne înscriem printre autorii materialelor din revistă de a fi mereu la nivel, de a răspunde prin articolele noastre la solicitările și interesele cititorilor.


Procopie Duca, consultantul revistei

Este o publicație necesară contribuabililor, colaboratorilor fiscali, societății în ansamblu. Ea fost, este și va continua să fie și să aducă foloase palpabile contribuabililor. Mulți ani pentru Monitorul Fiscal și pentru varianta electronică a revistei.

Victor Sîtnic, Director General al CTI-Capital (gazda evenimentului)

La mulți ani revistei! În special cred că mari perspective se deschid pentru această publicație, cu lansarea variantei electronice. Să cunoști reacția cititorilor constituie o premisă de a insera în revistă materialele de care au nevoie, cu adevărat, cititorii, contribuabilii.

13 imagini

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.