13
06 2015
1891

În toamnă PI ”Triveneta Cavi Development” din Strășeni va lansa producerea cablurilor electrice

Lucrările de construcție a Parcului Industrial (PI) Triveneta Cavi Development din Strășeni se desfășoară conform graficilor stabilite — a constatat viceministrul economiei Valeriu Triboi, care împreună cu Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata au efectuat o vizită de lucru pe șantier.

Compania italiană și-a propus să edifice acest PI de la zero. Potrivit directorul executiv al SRL ”Triveneta Cavi Development”, Biagio Stamegna din volumul total al investițiilor preconizate, 50 la sută sunt direcționate spre executarea lucrărilor de drenaj, construcția halelor de producție și depozitelor, iar restul pentru procurarea și instalarea utilajului necesar.

Decizia de a veni cu investiții în Republica Moldova a fost luată după o analiză minuțioasă a piețelor din mai multe țări. De exemplu, au fost analizate variantele de a construi acest PI în Serbia sau Albania. Am ales Moldova, fiind cea mai atractivă destinație pentru investițiile noastre, având în vedere poziția geografică a Moldovei (la granița estului cu vest), posibilitățile de export în condiții favorabile atât pe piața UE, cât și altor țări. Am venit în Moldova pe mult timp și suntem dispuși să continuăm investițiile, inclusiv și pe alte dimensiuni — a spus Biagio Stamegna.

Ambasadorul Italiei la Chișinău Enrico Nunziata a relevat că în prezent Italia se află pe locul doi în topul țărilor care fac investiții în Moldova. Investiția în construcția Parcului Industrial ”Triveneta Cavi Development” ar putea plasa Italia pe primul loc în topul investitorilor în republica Moldova.

Acest șantier, care peste puțin timp se va transforma într-o întreprindere modernă, constituie un indice elocvent al perspectivei europene a Republicii Moldova, al unui climat economic favorabil pentru investiții și dezvoltarea unor relații reciproc avantajoase — a specificat diplomatul italian.

Viceministrul economiei, Valeriu Triboi, a menționat că PI ”Triveneta Cavi Development” va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării economiei naționale, a creșterii nivelului de industrializare a țării.

Urmare a activității acestui Parc Industrial, vor fi create 150 locuri de muncă, la prima etapă, apoi acest indicator se va extinde până la circa 1000 de locuri noi de muncă. Volumul producției industriale se va majora cu 50mln. euro pe an. Vor crește veniturile la buget, inclusiv cel local din impozitele și taxele achitate — a subliniat viceministrul economiei.

Potrivit datelor Ministerului Economiei Parcul Industrial ”Triveneta Cavi Development” este amplasat în orașul Strășeni pe un teren cu o suprafață de circa 11 ha. Hala de producție va avea o suprafață de circa 13600 metri pătrați, aceasta fiind cea mai mare întreprindere a concernului italian ”La Triveneta Cavi SPA”, care deține 90 la sută din valoarea capitalului social al Parcului industrial. Volumul total al investițiilor pentru crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnice și de producție a Parcului Industrial ”Triveneta Cavi Development” este de circa 25 milioane de euro. Va fi al doilea PI, care va activa în orașul Strășeni.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.