Știri

Mai multe instituţii de învăţămînt din ţară vor fi dotate cu tehnică de calcul

Ministerul Educației a finalizat procedura de selectare a școlilor și instituțiilor de formare continuă care urmează a fi dotate cu tehnică de calcul. Valoarea totală a proiectului implementat cu sprijinul Agenției Coreene pentru Cooperare Internațională se ridică la 200.000 de euro. Cele 40 de școli beneficiare vor primi cîte un laptop și o tablă interactivă. În același timp, fiecare dintre cele 5 instituții de formare continuă va beneficia de o tablă interactivă și 21 de laptopuri. Acestea vor fi utilizate pentru formarea profesională a viitoarelor cadre didactice, precum și pentru instruirea profesorilor care activează deja în sistem. Asistența financiară coreeană completează eforturile Ministerului Educației de a implementa tehnologiile informaționale în educație. Astfel, în anul 2014, în cadrul proiectului „Conectează-te!”, 10 școli au fost dotate cu 500 de laptopuri. Totodată, în cadrul Proiectului de Reformare a Educației în Republica Moldova, desfășurat cu sprijinul Fundației Soros-Moldova, au fost create clase multimedia, echipate cu tablete și table interactive, în 29 de instituții de învățămînt. Potrivit ministrului Educației, Maia Sandu, ministerul de resort va depune în continuare eforturile necesare pentru ca tehnologiile informaționale să ajungă în fiecare școală din Republica Moldova.
Urmărind dezideratul relevanței și calității educației, Ministerul Educației și-a asumat să asigure, pe termen mediu, cu ajutorul partenerilor de dezvoltare, utilizarea tehnologiilor informaționale la toate disciplinele școlare și nu doar la informatică, pentru toate instituțiile de învățămînt general din țară, a menționat ministrul Educației, Maia Sandu.
În scopul sporirii competențelor digitale ale profesorilor în anul curent Ministerul Educaţiei, în colaborare cu compania Intel a organizat instruiri tematice pentru 400 de angajați din sistem. De asemenea, profesorii din școlile încadrate în proiectul „Conectează-te!” beneficiază, în perioada 18 – 21 decembrie, de instruiri cu privire la utilizarea tehnologiilor informaționale și în domenii precum leadership, managementul proiectelor, managementul schimbării și formare de formatori. Din 2015, instituțiile de învățămînt implicate în proiectul „Conectează-te!” vor demara utilizarea softului de administrare școlară eȘcoala, care va permite părinților vizualizarea în regim online a notelor elevului și comunicarea cu profesorii. Totodată, această platformă va eficientiza procesul de elaborare a rapoartelor statistice pentru profesori și administratorii școlii.

via itmoldova.com

Instituții:

Ministerul Educației și Cercetării

1449 vizualizări

Data publicării:

20 Decembrie /2014 13:28

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

tehnologii | institutii | Proiect | învăţămînt

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon